Szét akarják verni az európai életformát

2017. június 24. 11:48

Az európai vezetők csak a liberális, begyakorolt válaszokat ismerik. Interjú.

2017. június 24. 11:48
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Magyar Hírlap

„A magyarországi minta, vagyis hogy belső erőforrásainkra támaszkodunk, reális megoldás lehetne a kontinens egészén jelen lévő népesedési krízisre?

Igen. Ez tulajdonképpen elhatározás kérdése. Az itthoni adatokból kitűnik, hogy miután a kormány 2010-ben elszánta magát arra, hogy lassítja és megfordítja a negatív tendenciákat, sikerült fordítani például a házasságkötések számának alakulásán is. Nem véletlen, hogy ezt emelem ki, hiszen ennél az adatnál 2010 előtt folyamatos csökkenés, míg a kormányváltás után egyértelmű és azóta is tartó növekedés tapasztalható. Csaknem negyvenhat százalékkal nőtt hat év alatt a házasságkötések száma. Vagyis, romló tendenciákat is meg lehet fordítani. Egy ideig mindenki azt gondolta, hogy most már megmásíthatatlan irány lesz az, hogy egyre kevesebben kötik össze az életüket és egyre kevesebben is vállalnak gyermeket. Az, hogy ezt Magyarország megcáfolta, bizonyíték arra, hogy nincs olyan tabu, amit ne lehetne áttörni. Ez hasonló egyébként a bevándorlás kérdéséhez is, amelyet a magyar kerítés megfékezett, védve ezzel önmagát, Csehországot, Lengyelországot, Ausztriát és az összes többi tagállamot is. Valótlan tehát az a sugalmazás, hogy van egy korszellem, ami determinálja, hogy minden folyamat csak egy irányba haladhat, és attól nincs eltérés.

A korszellem determinál vagy inkább a főként nyugati országokból érkező, általánosnak beállított közvélekedés?

Az európai vezetők csak a liberális, begyakorolt válaszokat ismerik. Olyanok, mint az ember, aki olyan közel megy a térképhez, hogy az orra már beleütközik. Ebben a pillanatban messzebb kellene lépni a térképtől, és tágítani a perspektívát, ugyanis egy olyan problémát kell megoldani, amely nem nézhető kizárólag egy szűk metszeten keresztül, mert ilyenformán megoldhatatlanná is válik. Óriási vízválasztó előtt áll Európa, ezért nem a szűklátókörű, liberális, rutinszerű válaszokat kell pufogtatni, hanem tágítani a perspektívát és úgy keresni a megoldást. Az európai vezetők viszont csak nyomják az orrukat a térképhez, és nem látják a helyzet történelmi kontextusát. Még rosszabb, ha látják a klasszikus értelemben vett Európát, ami a világ legjobb lakóhelye, ám direkt meg akarják változtatni, szétverni az itteni létformát, és megszüntetni a nemzettudatot. A bevándorlásra, úgy tűnik, ennek eszközeként tekintenek és lehetőséget látnak benne kozmopolita céljaik eléréséhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2017. június 25. 08:08
Én arra vagyok kíváncsi, hogy milyen is az európai életforma (nem az elité), mit nevezünk európai értékrendnek? Mit szólunk ahhoz, hogy a nem európai értékrend és életforma szerint élők egészen jól megvoltak és megvannak a számukra ismeretlen európai értékrend és életforma nélkül. Persze elfogadhatjuk a régi bölcsességet, hogy járt utat a járatlanért ne hagyd el, de ha a járt úton egy medve jön velünk szembe, akkor többnyire letérünk a járt útról.
noMores
2017. június 25. 00:51
Jaj, Bencuskám, a hülyeség arat nálatok ott a kdnp-ben is, nyilván mutatni kell, hogy vagytok, de szarházi tempóval sikerül csak felugrálni a pöcegödör széléig. Te, meg a hasonszőrű komcsi seggnyaló haverjaid építitek épp a kádárista despotizmust, milyen életformáról hadoválsz, te kis suttyó? Szóval takarodó!
P.A.
2017. június 24. 22:10
Van olyan, hogy európai életforma? Egy svájci élet annyiban különbözik egy magyartól, mintha másik bolygón lenne. Az csak a személyes véleményem, hogy nem a svájci jobb, tudom, ezt a többség máshogy gondolja.
catalina9
2017. június 24. 18:47
Szét akarják verni az európai életformát" "...hála Kalergi fáradhatatlan és őrült tevékenységének, Winston Churchill és a B'nai B'rith elnevezésű zsidó szervezet támogatásának és olyan neves lapok médiatámogatásának, mint amilyen a New York Times, a tervet végül elfogadja az Egyesült Államok kormánya. Ennek erdeményeképp a CIA végül belekezdett a terv végrehajtásába. ....Kalergi egyértelművé teszi, hogy Európa népeit sárga mongoloid népekkel és harmadik világbeli színes népekkel kell keresztezni, hogy létrejöjjön egy identitás, etnikai hovatartozás nélküli gyökértelen és soknemzetiségű sokaság melyen a jövőbeli hatalmi elit könnyűszerrel tudna uralkodni... De ki lesz ezen a népességen uralkodó új elitréteg? ...Európa a judaizmus elpusztítása helyett – akarata ellenére –, kiművelte és erőssé tette ezt a népet, hogy ezen mesterségesen előidézett fejlődési irány során a jövő társadalmi elitjét képezzék. Egyáltalán nem meglepő, hogy az a nép, mely a gettók börtönéből szabadult, vált Európa új szellemi arisztokráciájává. Európa gondoskodása megteremtett tehát egy új, modern arisztokráciát, azokban az időkben, amikor a hagyományos európai, feudális arisztokráciát végleg szétzúzta a zsidó emancipáció..." Ja, és még egy apróság: "...Minden második évben kiosztják a Coudenhove-Kalergi Európa díjat azoknak az európaiknak, akik élvonalában álltak ennek a bűnös tervnek a végrehajtásában. A díjat többek közt olyan politikusoknak is megítélték, mint Angela MERKEL és Herman van Rompuy..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!