Kordonok nélkül? – Kőkemény emberi jogi üzenete is van a Pride-nak

2017. július 06. 08:49

A gyűlöletet erősítő propaganda csak azoknál lehet hatásos, akik az előítéleteik alapján alkotnak véleményt.

2017. július 06. 08:49
Herskovits Eszter
168 Óra

"A gyűlöletet erősítő propaganda csak azoknál lehet hatásos, akik az előítéleteik alapján alkotnak véleményt. Hosszú távon már nem tolható homofób irányba a magyar társadalom. Már csak azért sem, mert a mai húszas-harmincas generáció angolul olvas, és pontosan látja, mi történik tőlünk nyugatabbra. Sokan mennek néhány hónapra Nyugat-Európába Erasmus programra, utána pedig garantáltan nem akadnak fenn azon, ha két nő kézen fogva ül le egy asztalhoz a kávézóban. Adatok is igazolják: elindult a társadalmi szemléletváltás.

A Budapest Pride és az Integrity Lab tavalyi, reprezentatív felmérése szerint a lakosság 60 százaléka a heteroszexuálisokéval azonos jogokat adna az LMBTQ-közösség tagjainak is, 36 százalékuk támogatja az azonos neműek házasságát, és 46 százalék vallotta, hogy nem zárná ki őket az örökbefogadásból sem.

Vagyis úgy tűnik, a kormány több évtizedes lemaradásban van a magyar társadalomhoz képest. Hasonló történt Vig szerint Németországban is, ahol a lakosság döntő többsége már öt-tíz évvel ezelőtt is a melegházasság pártján volt, és most a kereszténydemokrata kormány sem állt a népakarat útjába. Angela Merkel – bár ő maga nemmel szavazott – párttársai lelkiismeretére bízta, hogyan voksolnak. A szemléletformálás fontos eszköze az is, amikor híres emberek előbújnak. A kulturális életben ma már itthon is elfogadottabbá vált ez, a politika és gazdasági elit körében ugyanakkor még ritka."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bubis
2017. július 06. 17:48
Nincsen egyetlen olyan emberjogi egyezmény sem, ami arra kényszerítené a magyar kormányt, hogy valamilyen új párkapcsolati jogintézményt hozzon létre, vagy egy meglévőt terjesszen ki az azonos nemű párok számára. Még az emberi jogok európai egyezménye is egy férfi és egy nő kapcsolataként határozza meg a házasságot. A házasság egy olyan intézmény, ami alap esetben feltételezi, hogy a párnak közös gyereke születhet és a férj (apasági nyilatkozat vagy vizsgálat nélkül is) a gyerek apja. A különneműség a polgári házasság fogalmi eleme, ezért értelmetlen, hogy az azonos neműek házasodjanak!
Box Hill
2017. július 06. 14:18
"a mai húszas-harmincas generáció angolul olvas, és pontosan látja, mi történik tőlünk nyugatabbra." Ilyeneket: Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
1120
2017. július 06. 13:55
Minden napra több cikk is a buziparádéról. Uncsi! Legyünk már túl rajta...
SilentBob
2017. július 06. 13:14
Eszter Herskovits június 25., 16:50 · Ez az ember tényleg ajándék ennek a hátraarcot vett országnak. 82 évesen modernebb és haladóbb, mint az egész kormány együttvéve. * Vekerdy Tamást isteniti, haladása miatt. A haladás szónak önmagában egyáltalán semmi értelme nincs. Hülye marxisták. http://eszmelet.hu/tom_bottomore-haladas/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!