A tények se zavarják a kormányt, ha a gyűlöletkeltés a cél

2017. augusztus 09. 11:43

Ne felejtsük el, hogy aki menekült státuszt kap, annak joga van Magyarországon, meg úgy egyébként az egész Európai Unió területén tartózkodni.

2017. augusztus 09. 11:43
Diószegi Horváth Nóra
Kettős Mérce

„Ne felejtsük el, hogy aki menekült státuszt kap, annak joga van Magyarországon, meg úgy egyébként az egész Európai Unió területén tartózkodni. A hatóságok megállapították, hogy üldöztetés, háborús helyzet elől menekült. Ezek az emberek megszámlálhatatlan traumát hordoznak, fizikai és lelki hatásait menekülésüknek életük végéig cipelik majd. Most pedig azzal szembesülnek, hogy bár csak szerettek volna becsobbanni a Balatonba, néhány szervilis polgármesternek köszönhetően egy újabb helyen tekintik őket nem kívánatosnak.

És persze, ahogy az lenni szokott – most is fennáll a veszélye annak, hogy az idegenellenesség atrocitásba torkollik majd (elég csak elolvasni Manninger második posztja alatt a kommenteket, hogy lássuk, mennyire sikeresen működik a gyűlöletpropaganda és a hergelés).

Felelőtlenség az, hogy a kormány ilyen erőket mozgat, hiszen megjósolhatatlan, hogy hova vezet ez a fajta, mesterségesen gerjesztett félelem és gyűlölködés. Ezért kell minden egyes alkalommal, újra és újra leírni, hány helyen nem mondanak igazat, hogyan működtetik ezt a félelemre épülő gyűlöletpropagandát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2017. augusztus 09. 23:47
Azt mondod,gyűlöletkeltés? Azt mondom önellentmondásokkal terhelt,önként vak,gyűlöletóceánban fuldokló baloldal. Erre mit lépsz: "Souky Sanjay • 13 órája Amikor a 60-as években elkezdték felszámolni a gangos házakat Budapesten,azokat,amilyeneknek az udvarán ecetfa nőtt és az adott házközösség összetartott,a gyerekek gondtalanul játszhattak sötétedésig az udvaron,mindenki ismert mindenkit,mindenki tudott a másikról szinte mindent,igazi lakóközösségek voltak,színesek,életvidámak.Rendben tartották az életterüket.Na,ezeket a lakóközösségeket belekényszerítették,hogy költözzenek be a betonrengetegekbe,a szürke,unalmas,kockaházakba,a lakótelepekbe.Szétrobbantak a jól működő közösségek,megszakadtak az emberi kapcsolatok,majd egy idő után az emberek,akik a régi helyükön színes egyéniségek voltak,elkezdtek maguk is szürkévé válni,nem sokkal később szögletes gondolkodásúak lettek.A mai döntéshozók nagy része ezekben a szürke,jellegtelen életterekben nőttek fel,ergo nem tűrnek semmiféle színes,jópofa,vidám ötletet.Nemhogy a megvalósításukat.Akik ilyen elmarasztalásokat megfogalmaznak ilyen ügyekben,azok mind életunt,szürke,fantáziátlan,gonosz lények.Nem is tudnak mást elképzelni csak a sivár,kocka,szürke környezetet.Ezek azok az emberek,akik gondolkodás nélkül engedélyezik a fák kivágását.Életük során csak ezt látták.Miért is csodálkozunk? Sajnos ez az ügy elvezet odáig,hogy miért is van annyi rajongó a rendszer mellett.Sokan ugyanígy nőttek fel,félnek a változástól,nem akarnak színes,vidám társadalmat." MINDENRŐL (is) a zorbán tehet.
catalina9
2017. augusztus 09. 22:02
Többnyire Nagy-Britanniában született bevándorló származásúakból állt az a most elítélt 18 fős bűnbanda, melynek tagjai Newcastle-ben éveken át alkohollal és droggal csábítottak el, majd kényszerítettek szexre fiatalkorú lányokat. Tizennyolc tagból álló Newcastle-i bűnbandát lepleztek le és ítéltek el az Egyesült Királyságban – írja a BBC. A már A tények sem zavarják Diószegi elvtársnőt! Nagy-"Britanniában született, de bevándorló hátterű banda 2011 és 2014 között számos fiatalkorú lányt drogozott be, majd kényszerített szexre. A megrázó bűncselekmény elítéltjei – 17 férfi és 1 nő – között, találunk bangladesi, pakisztáni, indiai, iraki, iráni, és török származásúakat is. A banda rémtetteit négy tárgyaláson tárgyalták a hatóságok, melyeken 20, a csoport áldozatául esett nő támasztotta alá az ügyészség vádjait. ..."
catalina9
2017. augusztus 09. 21:48
Ezért kell minden egyes alkalommal, újra és újra leírni, hány helyen nem mondanak igazat, hogyan működtetik ezt a félelemre épülő gyűlöletpropagandát.” ezért kell leleplezni a sorosféle ájtatos kútmérgezőket..
Balango
2017. augusztus 09. 19:13
Az Indexen egy szívszorító cikk jelent meg a magyarországi menekülthelyzetről: http://index.hu/belfold/2017/08/09/tranzitzona_csalad_kegyetlenkedes_magyar_hatosagok_menekultek_roszke_tompa_embercsempeszek_strasbourg_emberi_jogok/ Minden migránsellenes nácinak ajánlom figyelmébe. Elképzelni sem tudjátok, milyen viszonyok uralkodhatnak egy ilyen tranzitzónában, ha a héthónapos terhes nőnek - akit a Helsinki Bizottság patronál - féléves kisgyermeke lehet. Én magamba szálltam…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!