A magánember Ungár fiú esete a magyar bajokkal és saját magával

2017. augusztus 10. 19:48

Ebből is látszik, hogy pár üdítő kivételtől eltekintve, az ész nélkül sorosozó és migránsozó Fidesznek köszönhetően a magyar közélet a végképp a paranoid infantilizmus állapotába merevedett.

2017. augusztus 10. 19:48
Hercsel Adél
HVG

„Szóval mondom még egyszer: Ungár-ügy ide vagy oda, a nem az nem, a (szexuális) zaklatás bármely, még legenyhébb formája is mélységesen elfogadhatatlan, és minden lehetséges eszközzel küzdeni kell ellene. A bántalmazás pedig egy rosszul elhelyezett hangsúllyal is kezdődhet, sajnos bárhol, bármikor, bárkivel megtörténhet. Az pedig szintén nem lehet érv, ahogy nem egyszer elhangzik a hasonló esetek kapcsán, miszerint a lányok (esetleg fiiúk) meg tudják védeni magukat, és általánosságban »el lehet küldeni melegebb éghajlatra, a részeg, kellemetlen udvarlókat, a nagy részük ezt meg szokta érteni.« 

Hol van ebben az életbiztosítás, kérem? Mi a helyzet akkor, ha pont olyannal van dolgunk, aki az elutasítást nem érti meg? – Egy szélsőséges példával élve, a pécsi Bándy Kata esete a legjobb figyelmeztetés arra, hogy milyen veszélyes a zaklatás relativizálása és lekicsinylése, hiszen az idézett logika mentén, ha valakinek, neki börtönpszichológusként tudnia kellett volna, hogy a zaklatója hogyan ne gyilkolja meg? Ne is menjünk bele. Rettenetes. De ennek már nem közvetlenül Ungárhoz van köze, csak ahhoz, hogy milyen veszélyeket rejteget, ha a szexuális zaklatást valamiféle megszokott, szükséges rosszként tartjuk számon az életünkben.

És végül néhány szót a politikai csatározásról: Ebből is látszik, hogy pár üdítő kivételtől eltekintve, az ész nélkül sorosozó és migránsozó Fidesznek köszönhetően a magyar közélet a végképp a paranoid infantilizmus állapotába merevedett. Történjen egy párt életében bármi kellemetlen, ami rossz fényt vet rá, egyből összezár a szekértábor, és konteót kiáltunk, ahelyett, hogy nyílt lapokat terítve, terepet adnánk a kibeszélésnek és az őszinteségnek, ami akár még a korrekcióhoz, a megoldáshoz is elvezethetne. – A Momentum és az LMP a legnagyobb politikai tőkét egymás ekézése helyett leginkább abból kovácsolhatná, ha kilépne a Fidesz (meg a Jobbik) harci retorikájából, ha most inkább társadalmi kampányokat indítana, például felkarolhatná az anonim alkoholisták klubját és hatékonyan segítené néhány szexuális zaklatás ellen küzdő civil szervezet munkáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. augusztus 11. 19:17
Leányom! Az volt a parancs,hogy az Ungár ügyet MASZATOLNI KELL?? Bizony az! Így jut/sz/ el a 168 tóra után a HVG is az alkoholizmushoz. Pedig csak annyi történt,hogy egy párt amely MINDEN ÁRON politikussá akart kalapálni egy arra alkalmatlan zsúrfiút. Mint a történtek mutatják,a párt ALKALMATLAN arra hogy politikusokat neveljen/nem is párt az ilyen!!/. A tolt személy egy macskajancsi!!
SilentBob
2017. augusztus 11. 13:30
Nekem kábé az akar körvonalazódni, hogy pont olyanformán, ahogy a szocializmust, szolidaritást, egyenlőséget, népuralmat és népi demokráciát - bármi is legyen az - nemhogy nem gondolták komolyan a csinálói: épp a forditottját akarták: a semmirekellő moral insanityk trónra emelését, basáskodását, vagyonának sokadizigleni megalapozását, sorosköntöst öltve nem gondolják komolyan a nők elleni erőszak elitélését -- hisz nem ez az első munkásőr ávós balos unoka/fiú vagy akármi, aki kajakbaszással vagy annak kisérletével lebukik, csak korábban az elvtársak elsikálták egymásnak. Az erőszak elitélését egyébként sem egyetemen, hanem otthon a családban kell megtanulni még óvodás korban.
tango47
2017. augusztus 11. 11:20
"...felkarolhatná az anonim alkoholisták klubját és hatékonyan segítené néhány szexuális zaklatás ellen küzdő civil szervezet munkáját." De hát nem anonim! Ungárnak hívják őket.
Korn
2017. augusztus 11. 09:42
Röviden. A lehet más a milliárdos új üdvöskéje bebaszott, zaklatott valami momentumos lányt, amiről a Fidesz, de legfőképpen Orbán tehet. :D hvg!hvg!hvg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!