Az állam határozza meg a méhed

2018. május 04. 10:56

Egy szabad ország egyenlően kezeli valamennyi családot és nem-családot.

2018. május 04. 10:56
Zsurzsán Anita
Mérce

„Az alapján, hogy a NER ismét elkötelezetten helyezte a közbeszédbe a nők méhét, elképzelhető, hogy a jövőben ehhez foghatóan radikális lépéseket terveznek. Mindenesetre a propagandában már megágyaztak egy lehetséges hasonlóan szélsőséges szakpolitikának: a gendertudomány művelőinek következetes támadása, a nők elleni erőszak különböző formáinak legitimálása, a homofóbia és transzfóbia mindennapos a reakciós médiában. A gyermektelen és/vagy hajadon nő ábrázolása ezeken a médiumokon a neofasiszta narratívákat követi: az önző, a gonosz, a könnyűvérű, a frusztrált kiégett, a kékharisnya, a néprontó, a femináci stb. A jelenlegi rendszerben tehát ebben a pillanatban nincs helye a női autonómiának, ugyanis már struktúrájánál fogva megkülönbözteti őket a házasság intézményén keresztül.

Egy sokszínű, mondhatni egy olyan szabad társadalomban, ami tiszteletben tartja az ember autonómiáját, nincs alapja az államnak, hogy egy konkrét családi formát a többi fölé emeljen.

Ha ez az állam elismeri a házasságot a többi családforma fölött, az azt is jelenti, hogy diszkriminálni fogja mindazokat, akik elutasítják, hogy részt vegyenek benne. Egy szabad társadalomban nincs helye ilyen meghatározásoknak: egy szabad ország egyenlően kezeli valamennyi családot és nem-családot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2018. május 06. 23:29
Bősz Anett 2. A libsi képviselőnő most éppen az "anyuka" megszólításon van kiakadva, és tiltakozik ellene, bár szerintem nincs gyereke.
nyugalom
2018. május 06. 22:54
Senkinek se kellek, de arulom magam.... Remes ez az ostoba halom.
jégecet
2018. május 06. 17:17
"Javaslok én valamit. Egy csendes órán üljenek le a nevezett ideológiát követő hölgyek, és próbálják meg elképzelni egy napjukat, mondjuk 20-25 év múlva. Ülni fog majd a lakásban a vele együtt öregedő poros bútorok között. Csend lesz, tán csak az ivartalanított macska nyávog, és a faliórán ketyeg majd az elkerülhetetlen elmúlás. Betegségek járnak majd, a gyógyszerszagú fájdalommal karöltve, és idegenek látogatják hideg professzionalizmussal, hogy ellássák; pontosan annyira, amennyit ki tud fizetni." Az állami uterus Aristo
hátakkor
2018. május 06. 14:52
Nem tudom ki ez az Anita, de reménytelen esetnek tűnik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!