A gyerek büdös?

2018. július 01. 09:26

Anyáink, nagyanyáink, apáink, nagyapáink tisztában voltak vele, hogy az élet értelme jórészt nem más, mint annak továbbadása, különösen olyan helyzetekben, amikor arra nagy szükség van.

2018. július 01. 09:26
Pálffy Lajos
Magyar Hírlap

„Azért nem szülök, mert a gyerek büdös. Ezt, vagy valami hasonlót mondott nemrégiben az egyik internetes portál stábjának egy amúgy nem éppen ostobának vagy tanulatlannak tűnő nőci, aki aztán mégis csak eget verő ostobaságáról és mérhetetlen önzéséről tett ezzel tanúbizonyságot.

Erre gondolt Vidéki Lajos, amikor megnézte az összeállítást, amelyben sajnos csak az interjúalanyok alig negyede mondott az ügy, fogyásunk megállításának szempontjából kedvező mondatokat. Vidéki Lajost, aki a szépemlékű Fekete Gyula bácsi ideje óta figyeli ezt a kilátástalannak tűnő küzdelmet, eme kijelentés bizony kizökkentette legendás nyugalmából, abból az eddig vallott hozzáállásból, hogy bizonyos dolgokat jó érzelmek nélkül felülről, nagy távolságból figyelemmel kísérni. De itt elvesztette legendás béketűrését, kinyílt a zsebében a bicska, a keze ökölbe szorult és csúf, nyomdafestéket nem tűrő szavakat kiabált.

Önzés, önzés, bűnös és mérhetetlen önzés. Erre a következtetésre jutott aztán lehiggadva Vidéki Lajos, mikor körbejárta a problémát. És mindjárt olyan, manapság már elfelejtett dolgok jutottak eszébe, mint az, hogy Magyarországon két nagy demográfiai hullám is követte az elvesztett háborúkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. július 02. 10:41
Minderre egyértelmű képet nyújt (az mindig hamarabb fölfogható, mint az unalmas szövegelés) egy mai farsangi beöltözés, korcsoportonként. Tessék végignézni ovinként, városi, belvárosi, vidéki iskolánként, minek öltöznek szívesen a gyerekek. Mennyi a Darth Vader (mi itthon tört vödörnek hívjuk egyszerűen) ... szóval ilyen alapokból születnek wmn-ek, izlésficamos, helyüket sehol nem tanáló különcök, vagy beteges, de tudatos fogyasztónak nevelt, csak kekeckedéshez értő, egyszóval problémás fölnőttek.
kérdés
2018. július 02. 02:24
Az anyaság, apaság iránti vágy belülről fakad, tanulni, tanítani a módját lehet, de a vágyat erősíteni, megalapozni kiskorban lehet. Amikor még a kislányoknak bababútort, kis babakocsit fabrikáltak, vásároltak, és ehhez hasonló játékszerekkel tanították, szoktatták az anyaszerephez, sokkal természetesebb volt, hogy az lesz a fő feladata, ha nagy lesz. Nem is nagyon gondolkodott rajta később, hogy szüljön-e, vagy sem. Ugyanez fiúknak az építőkockák, hiszen a házat a fiú építi meg, játékfegyvereivel ő védi meg. A Barbit csak cicomázni lehet, a szuper járgányokkal csak száguldozni, dicsekedni, versengeni lehet, a buta lego-fejlesztők pedig szinte lehetetlenné teszik, hogy magától valamit nekiálljon barkácsolni az a fiú, mert készen vesszük meg hatvanezer darabban a séma szerint összerakható modellt. Tudom, mert pont a múltkor tűnt föl, hogy a méregdrága holdrakétát egy napig rakja össze az ember, de aztán mást nem tudok kihozni belőle, annyira szájbarágós lett ez is. A sulimagazin volt a másik figyelmeztető jel. Lányoknak frizurakifestős, fiúknak sportautók, de látványos, reklámhoz szoktató színekben, méretben. Ami hasznos ismeret lenne benne, az csak fehéren fekete, száraz ismeretanyag, persze, hogy unalmas a gyereknek.
kérdés
2018. július 02. 02:03
Azon kívül, hogy a reklámok, divat által ingerelt vágyakat ki szeretné elégíteni az a fiatal, tehát pénzhajhász lesz, egyfolytában mindenféle infóval figyelmeztetik is annyiféle egészségi, társadalmi, lélektani, mindenféle problémára (folyamatos lett a felvilágosítás, bár szintén reklámokokból) zömmel, hogy egyre rizikósabbnak látja a Természet által kínált, hagyományos útját az idejében történő családalapításra.
annamanna
2018. július 01. 19:20
Life stinks!! https://www.youtube.com/watch?v=vndiMloYcYU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!