Senkinek nem sérül a szabadsága!

2018. november 27. 08:11

Hogy egyesek a gyermekszámcsökkenést migrációval kívánják megoldani? Igen, ez egyenes folytatása annak a gyakorlatnak, amely más társadalmak lenyúlásával szeretne meggazdagodni.

2018. november 27. 08:11
Botos Katalin
Magyar Idők

„Hiszen a gyermekre minden polgárnak szüksége van. Annak is, aki nem vállalt. Elemi közgazdasági tétel, hogy az időskori jövedelmek megtermeléséhez járulék- és adófizető polgárt kell magunk helyett állítanunk, mert jövedelmet csak abból kaphat majd az idős korosztály – »a szabadságjogok« társasága is –, amit a majdani aktív generáció megtermel.

Hogy egyesek a gyermekszámcsökkenést migrációval kívánják megoldani? Igen, ez egyenes folytatása annak a gyakorlatnak, amely más társadalmak lenyúlásával szeretne meggazdagodni. Mi nem tartoztunk a gyarmati rendszer haszonélvezői közé, s ezután se szeretnénk oda sorolni. Elég probléma volt, hogy a határon kívüli magyarság bevándorlásával pótoltuk eddig is demográfiai deficitünket. Ezek az emberek ugyan remekül beilleszkedtek társadalmunkba, a gond csak az, hogy elhagyták – gyakran éppen a legképzettebbek – az ottani magyarságot, feladták szülőföldjüket.

Kétségtelen, hogy a más földrészeken napjainkban megtapasztalható népességrobbanás ott termel többletembertömeget. De sajnos az nem biztos, hogy alkalmas a hazai igények kielégítésére, és nem is túl tisztességes az ott felnevelt munkavállalók ingyen importálása. Nem is beszélve a kulturális szakadékokról! Ami nyilvánvalóan a gazdasági érdekeket néző »szabadságjogok« társaságát nem érdekli. Ilyen földhöz ragadt materializmussal már régen találkoztunk.

Továbbá minden józan paraszti ésszel rendelkező ember tudja, hogy gyermek csak kétnemű párkapcsolatból születhet. Hogy egynemű párok fogadhatnak-e örökbe gyereket, az a társadalom értékítéletétől függ, de ők se tehetik ezt másképp, mint a két nem találkozásából született gyermekekkel. Semmiképp nem olyan fontos kérdés ez népesedési szempontból, mint azt a liberális közgazdász-véleményvezérek megfogalmazzák. Mondhatnám, e szempontból teljesen mellékes. Összegezhetjük: a TASZ véleményvezéreinek megnyilatkozása indokolatlan, érthetetlen, hogy ne használjunk erősebb jelzőket. Vannak bírálható jelenségek a mai társadalomban. De ez nem az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2018. november 27. 17:41
"Hogy egyesek a gyermekszámcsökkenést migrációval kívánják megoldani?" Mi a rossebről beszél ez a nő? Az a kis cselédimport nem migráció, csak Miniszterelnök Urunk bölcs előrelátása! "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Ez a program az imprealisssta ármányon megbukott, ezért más módszert kellett választani. "A hazai pulykatermelés 40 százalékát adó Gallicoop például 30 kárpátaljai MAGYAR munkás vett fel, de többségük a magyar útlevél birtokában rövid úton TOVÁBBÁLLT, ketten maradtak a cégnél – jegyezte meg Erdélyi István." De ha ők fidesz-cselédség helyett továbbra is nyugatra vágynak magyarszaporítani, sebaj, indul az újmagyar és a Muhi projekt! "Jelenleg indiai dolgozókkal igyekeznek enyhíteni a munkaerőhiányt. Eddig ők váltak be leginkább, de már toboroznak Mongóliában is." Igaz, ami igaz, 700 éve velünk élő indiai NERtársainkra ráfér egy kis vérfrissítés... A mongolok behozásának zseniális terve pedig telitalálat! Fidesz földesurak szolgái lesznek a hajdani hódítók utódai! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr revánsot vesz még a tatárjárásért is, meglássátok...
Robur
2018. november 27. 13:51
Botocska, és ha nem születik elég gyerek, akkor mit csinálsz?
BandiMandi
2018. november 27. 12:44
Amelyik nemzet, társadalom hagyja hogy kifosszák, megérdemli. Nekünk meg még van ezen a téren teendőnk. Lehet és kell a béreket emelni, de szerződést lehet kötni a képzés árának ledolgozására is. Mint a kapitalizmusban.
Ichi
2018. november 27. 12:38
Gyermekvállalás ösztönzése: Munkatörvénykönyve = Rabszolgák törvénykönyve Béren kívüli juttatás = szétcseszni, a munkáltatók úgysem építik be a bérekbe Ingatlanpiac = minél nagyobb lufit fújni - valaki biztosan jól jár- legalább a következő generáció földönfutó lesz, persze meg kell magyarázni, hogy ez a trend, mivel mobilis lehet az ember lánya vagy fia Reálbérek növekedése = dolgozz többet kevesebbért, de nem probléma, mivel a német multik örömüket fejezték ki Egészségügy = célja nem a gyógyítás, mindenki szedjen minél több gyógyszert, amelyek ára minél magasabb Oktatás = vicc Mezőgazdaság = szétverni, génmódosított szarokat behozni Nyugdíjrendszer = régóta köztudott, hogy rossz konstrukció, megreformálni nem, csak a magánnyugdíj pénzeket lenyúlni (igen azért is a munkavállalók dolgoztak meg)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!