Anyaméhek! Gyártsátok nekem a népességnövekedést!

2019. február 16. 09:36

Óvodától kezdődően bevezetjük a gendertudatos nevelést, a szexuális nevelést, a szexizmusmentes kommunikáció és viselkedés elsajátítását.

2019. február 16. 09:36
Szél Dávid
Szél Dávid
Magyar Narancs

„A gyermekvállalás sokkal bonyultabb ennél, messze nem csak anyagi, gazdasági kérdésről van itt szó, még akkor sem, ha egyébként a társadalom elöregedése valódi, európai szintű gazdasági problémát fog szülni (stílusos, mi?) egész hamar. Meg hát kapkodni sem kellene, egy-egy ilyen intézkedésnek kell egy kis idő, mire beér, ha ma beletöltöm a milliárdot a rendszerbe, abból még nem lesz holnapra határvédő, életerős, 20 éves ősmagyar focista.

De hogy ne csak fikázzunk és fanyalogjunk, összerakta a Lelki betevő is az ő - hoppá - kilenc pontját. Mutatom is.

1. Óvodától kezdődően bevezetjük a gendertudatos nevelést, a szexuális nevelést, a test-, az IKT- és az egészségtudatos nevelést, az önismereti oktatást, az érzelmek felismerésének és kezelésének oktatását valamint a szexizmusmentes kommunikáció és viselkedés elsajáítását. Tudatosítjuk a láthatatlan munkával és az érzelmi házimunkával járó feladatokat.

2. Teljesen átalakítjuk a hazai GYES-policyt, megszüntetjük a hároméves gyest, törvényekkel, oktatással és pénzügyi támogatásokkal szorgalmazzuk a nők minél hamarabb munkába történő visszaállását és a férfiak otthon maradását, bevezetjük az apakvótát és a közös szülőidőt, törvényekkel támogatjuk, hogy ugyanabban a pozícióban a nők ugyanannyit keressenek, mint a férfiak, darabokra törjük az üvegplafonokat és az üveglifteket, valamint elhintjük, hogy az idős és/vagy beteg rokonokat a férfiak is ápolhatják, és erről szólunk a munkáltatóknak is.

3. Kutatásokat kezdeményezünk a bölcsőde és a kötődés vizsgálatára, melynek eredményeit széles körben publikáljuk és oktatjuk.

4. Megdolgozzuk a gyerekekkel foglalkozó gondozók és pedagógusok anyagi és társadalmi megbecsülését, átalakítjuk a képzésüket. Minden kisgyerek számára elérhetővé tesszük a minőségi bölcsődei elhelyezést Budapesten kívül is

5. Átalakítjuk a közoktatás szellemiségét, csökkentjük a gyerekek tananyag-terhelését.

6. A hazai medikalizált, orvosközpontú szülészetet szülő- és gyerekközpontúvá alakítjuk.

7. Drasztikusan csökkentjük a fogamzásgátlás árát, az óvszert ingyenessé tesszük.

8. Könnyítünk a meddők helyzetén, elérhetőbbé és olcsóbbá tesszük az inszeminációt és lombikprogramot, lerövidítjük és transzparensebbé tesszük az örökbefogadási procedúrát.

9. Engedélyezzük a melegházasságot és a meleg párok gyerekvállalását, de egyébként meg nem is kötjük házassághoz a csomó támogatást.

Valahogy így.

Ettől sem biztos, hogy hátrafelé nyilazó magyarok fognak potyogni az égből, és hát ezek az intézkedésem sem olcsók rövid távon, de a közérzet biztosan jobb lesz. Ami hosszú távon azért nem árt. Ugyanis ha megnézzük a világ országainak termelékenységi mutatóit, akkor azt látjuk, hogy bár egyik európai uniós ország anyái sem termelnek legalább két gyereket, viszont mintha azért

valahogy mégiscsak lenne összefüggés a boldogság és a gyerekcsinálás között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. február 19. 10:17
IDIÓTA! a BAROMSÁGAITOKNAK SE VÉGE, SE HOSSZA!
1000bocs
2019. február 18. 00:27
Azonkívül hogy bevezetnétek mindent amit egy beteg progresszív agy kitalálhat, még mindig nem tudjuk ez miért és kinek is lenne jó. A nők túlnyomó része ugyanis okosabb annál, hogy modern feminista legyen, és köszöni szépen de a ti minden balfaszságotok ellenére fog inkább jutni valamire...
syphax
2019. február 17. 21:38
"..Anyaméhek! Gyártsátok nekem a népességnövekedést!" GUMIBŐBŐL KISZERELT MÉH MEGFELEL SZÉL ÚR?
akiaki
2019. február 17. 19:16
keletről érkezett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!