Te is előítéletes vagy? Ne bánd!

2019. augusztus 03. 11:00

Jó okunk van például arra, hogy előítéletesek legyünk a baloldaliakkal szemben.

2019. augusztus 03. 11:00
Fodor-Horváth Zsófia
888

„Az előítéletesség megvéd minket a politikában is. Jó okunk van például arra, hogy előítéletesek legyünk a baloldaliakkal szemben, mert amikor csak tehetik, rárontanak a nemzetükre.

Az, hogy előítéletes vagyok a baloldali politikusokkal szemben, az nem az én hibám, hanem az övék. Tettek érte eleget.

Akik csonkítani és persze szankcionálni akarják az előítéletességet, azok persze azt hirdetik (szintén előítélettel): a más szép; az idegen szép; a sérült is szép, de annak még kötelességünk is segíteni, akár a magunk kárán is. Csakhogy az idegen, a más – még ha szép is – lehet veszélyes.

Ez a másságot és idegeneket szélsőségesen elfogadó ideológia azért nem tartható, mert felszámolja a meglévő kultúrákat, szabályokat, életmódot, amik épp a biztonságot és a stabilitást hivatottak szolgálni. Maradva az előző politikai példánál, ha baloldaliak kerülnek kormányra, akkor megemelik az adókat, elveszik a családi adókedvezményt, kiszolgálják az idegen érdekeket, úgy táncolnak, ahogy Moszkva vagy Brüsszel fütyül.

Jó okunk van tehát ragaszkodni az előítéletességhez. Az előítéletesség ugyanis megvéd.

Legyen szó sötétben mögöttünk csoszogó csuklyás alakokról, baloldali politikusok ármánykodásáról, egy idegen kultúra betöréséről. Az előítéletesség azt jelenti: jobb félni, mint megijedni, tehát óvatosságra int és összezár. Ami egy krízishelyzetben kulcsfontosságú. Az egyik legkonstruktívabb megküzdési stratégia (persze, ha erőszakmentesen történik), és mint ilyen: legyünk büszkék rá!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. augusztus 05. 07:25
Jó okunk van tehát ragaszkodni az előítéletességhez. Az előítéletesség ugyanis megvéd." ez a lényege! tudjuk, hogy kályha forró szokott lenni, ezért nem kell mindíg megégetni magunkat. Az előítéletezést, antirasszistázást a liberálisok, és azon belül főleg a zsidók tenyésztették ki, hogy bűntudatot keltsenek azokban, akik átlátnak a cselekedeteiken, és lelepleznék az üzelmeiket. lásd: Soros Ám ha érdekükben áll, akkor bőven élnek az előítélettel: “Senki sem maradhat semleges a hóviharral szemben, senki sem ítélheti meg pártatlanul a csörgőkígyót, mely feléje kúszik.” mondá fényezett zsidó mintapéldánya Popper Péter.
duzur
2019. augusztus 04. 09:37
Semmi baj az elöitéletekkel. Ha másokra vonatkoznak...
koronaszepe
2019. augusztus 04. 07:49
Egyéként... Gyűjtögessük, szedjük csokorba mit is kell értenünk a korunk legnagyobb filozófusa által meghirdetett "keresztény szabadságon"? 1.)Legyünk büszke homofóbok, hiszem ki ne hányna, ha két férfit kell néznie, ahogy csókolóznak?(Bayer.) 2.)Legyünk előítéletesek, ne ítélkezzünk, hanem egyenesen előítélkezzünk!(Fodor Horváth Egyéként Zsófia)
boxer malac
2019. augusztus 03. 23:45
G Fodorról összességében elmondható,hogy ő Hobóval ellentétben ,nem a nők miatt lett ekkora ökör...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!