Mindenki eldöntheti, hogy a pletykáknak hisz vagy a saját szemének

2019. szeptember 04. 13:48

A Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje szerint önámítás azt gondolni, hogy a város önmagában meg tudja oldani gondjait. Interjú.

2019. szeptember 04. 13:48
Balázsy Péter
Nyugat.hu

„Azt érzem, az utóbbi időben – politikai ciklusokon átívelően – nem kapták meg azt a figyelmet, amit megérdemelnének az olyan kertvárosi részek, mint Kámon vagy Gyöngyöshermán. Itt – és máshol is – nagy kontraszt van a csinos házak, az új nyílászárók, a gondosan megművelt kertek és a kerítésen kívüli hiányos járdakövek és a kátyúzott utcák között. Ezen mindenképpen változtatni szeretnék, utcáról utcára, járdáról járdára fogjuk megújítani a várost októbertől.

Azért ez nemcsak az említett körzetek képviselőinek, de a jelenlegi városvezetésnek is a kritikája.

Tény, hogy Puskás Tivadar elmúlt kilenc éves polgármestersége alatt soha nem látott fejlesztések történtek Szombathelyen, hiába próbálja ezt az ellenzék elvitatni. Ám miközben mindenki a pályázatok megnyerésére, végrehajtására és elszámolására koncentrált, értelemszerűen kevesebb figyelem jutott a kisebb léptékű dolgokra. Azt azonban rendkívül sajnálatosnak és méltatlannak tartom, hogy polgármester úrnak a jelenlegi baloldali többség nem hagyta, hogy beszámolhasson a saját képviselői keretének terhére kiadott brossúrában az elmúlt évekről a választóknak.

Köszönhetően a Facebooknak, a mamahotel kérdése talán a legismertebb támadási irány.

Amikor elvállaltam a jelölést, meg sem fordult a fejemben, hogy nekem ilyenekkel kell majd foglalkozom. Sőt, ma sem hiszem, hogy arra kellene fókuszálnom, hogy a Facebook álcája mögé bújt emberek – amúgy sejthető, kik állnak az említett oldal mögött – politikai haszonszerzés miatt azzal próbálnak támadni, hogy édesanyámmal élek. Ez egyrészt nem igaz, Szombathely nem nagy város, aki ismer, tudja, hogy önálló háztartásban élek párommal, Martinával. Egyébként, ha édesanyámmal élnék, arra is büszke lennék, hiszen neki köszönhetem a legtöbbet az életben. Másrészt ezzel rajtam keresztül nekiesnek egy generációnak, aminek jelentős része szüleivel él: mert anyagi okokból nem teheti meg a költözést, esetleg önerőre gyűjt vagy éppen segíteni, ápolni maradt otthon. Nem is értem, ezek az emberek, hogy érezhetik felhatalmazva magukat egy egész generáció minősítésére? A terveim közt egyébként olvasható, hogy a fiataloknak új bérlakás-rendszerrel igyekszünk segíteni, hogy minél könnyebben tudjanak önálló egzisztenciát elindítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. szeptember 04. 19:35
Mindenki eldöntheti, hogy a propagandának hisz vagy a saját szemének.
kálmi
2019. szeptember 04. 16:46
Én mindig elcsodálkozom, amikor Szombathelyről hallok. Régi ősi város ott a nyugati határnál. Hogy lehet, hogy ennyi komcsi balos ember él ott ? Hogy lettek ezek ilyen vonalasak?
Senior
2019. szeptember 04. 15:14
Ön melyik szombathelyi polgármester-jelöltre szavaz ősszel? 1088 Balázsy Péter (Fidesz) 1472 Nemény András (Éljen Szombathely) 163 Koczka Tibor (független) Szintén nyugat.hu Igaz, nem a felmérést (kutatás az komoly dolog) a választást kell megnyerni.
Senior
2019. szeptember 04. 14:28
A szombathelyi FIDESZ több sebből vérzik. Kisebbségbe került, a jelenlegi polgi erősen felejtős, van egy, belőlük kiábrándult/sértődött ellenfele is. Nemény mellett pedig felsorakozott a komplett ellenzék. Nyugat.hu felmérése alapján váltás várható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!