Új gyarmatosítás

2019. november 14. 11:08

Nagyon nem szeretném megtapasztalni, hogy a NATO úgymond szerepet vállal a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében.

2019. november 14. 11:08
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Soha nem tudtam megérteni a gyarmati mentalitást, ami folyton külföldi beavatkozástól/elismeréstől/fizetőeszköztől reméli a haza fényre derülését. Ez a mostani javaslatcsomag azonban – szigorúan csak elmúlt harmincéves összevetésben persze – szintlépés. Eddig mondjuk nem tudtam, hogy magyar állampolgárok számára fellebbviteli fórum az amerikai Kongresszus, de mindig tanul az ember.

Azt viszont valahogy nagyon nem szeretném megtapasztalni, hogy a NATO úgymond szerepet vállal a magyar jogállamiság normáinak kikényszerítésében. Orbán Viktor éppúgy a saját népének – és nem a NATO-nak – tartozik elszámolással, ahogyan mondjuk Nicolas Maduro, vagy Evo Morales is.

A külföldi szerepvállalással kikényszerített ez+azt ugyanis a legkevésbé sem demokráciának és jogállamnak hívják, sokkal inkább új-gyarmatosításnak. A segélykérés komolyan vehetőségét persze erősen rontja, hogy hazánknak nincsen sem kőolaj-, sem lítium-vagyona, márpedig ilyesmik nélkül a demokrácia-szállítás valahogy akadozni szokott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nticovqui
2019. november 18. 01:11
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zankider
2019. november 17. 19:31
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
kaltran
2019. november 15. 22:25
Sifikém, te itt ne oszd az ész a legtöbb amit tehetsz, hogy visszalépsz karigeri ügyvédi támogatásától.
Negue
2019. november 15. 13:52
"Majd meglátjuk mi jön ki belőle." Na, ez az amit az eddigi jelzéseik miatt, nem szeretnék megtudni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!