A média lepattant Orbán Viktorról

2020. január 11. 09:12

A miniszterelnök gond nélkül, elegánsan és nagy rutinnal vezette le a sajtótájékoztatót.

2020. január 11. 09:12
Apáti Bence
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor csütörtökön – folytatva az általa teremtett hagyományt – elegánsan és profin eljátszadozott, majd kiütötte a vele és kormányával a legkevésbé sem szimpatizáló újságírókat.

A mérkőzés nem volt rövid, több mint három órán keresztül lehetett figyelemmel követni az oktatással is felérő foglalkozást, de ne úgy képzeljék el, mint egy kiöregedett ökölvívó-világbajnok tizenkét meneten át tartó szenvedését egy fiatalabb és éhesebb versenyző ellen, akit csak nagy nehézségek árán, a pontozók hathatós és elfogult segítségével, komoly és tiszta találatok benyelésével, szédelegve és éppen hogy csak meg tudott verni.

Szó sem volt ilyesmiről.

Orbán lazán és könnyedén válaszolgatott a magukat függetlennek, objektívnak, okosnak, tárgyszerűnek és még a jó ég tudja, mi mindennek hazudó balliberális újságírók kérdéseire. Viccelődve, fesztelenül tette mindezt, és ha kellett vagy ha úgy érezte, meglátva a támadói kérdéseiben rejtőzködő hibát, azonnal megkontrázta, keresztbe verte az ellenzéki polgármestereknek kampányoló és az ellenzéki pártok iránt mély és őszinte érzelmeket tápláló sajtómunkásokat.

Nem volt görcsös, nem látszott rajta a ringrozsda, hiszen a haladó sajtó hazugságaival ellentétben a miniszterelnök egyrészt minden héten válaszol a sajtó kérdéseire a szokásos Kossuth rádiós interjúiban, másrészt külföldi útjain is számtalan alkalommal kerül jóval keményebb helyzetekbe is. Persze olyankor nem kócos, ápolatlan internetes bloggerek próbálják agyament hülyeségekkel sarokba szorítani, hanem komoly újságírók. »Lebegj, mint a pillangó és szúrj, mint a méh« – mondta Muhammad Ali, és Orbán pontosan így is tett. Ahogyan tavaly ilyenkor is.

Az előző évben megrendezett virtuális mészárláshoz, akarom mondani mérkőzéshez képest mindössze annyi volt a különbség, hogy akkor már a sajtótájékoztató előtti hetekben nagyképű nyilatkozatok garmadáját láthattuk–olvashattuk mindenhol. A nemzeti-konzervatív kormányt szívből gyűlölő balliberális újságírók megvadult bikaként, egymásra licitálva fogadkoztak, fenyegetőztek, a miniszterelnök nyilvános kivégzését ígérgették, hogy aztán a nagy napon megszeppent és kiherélt nyusziként, az alanyt az állítmánnyal folyton felcserélve, a feladat súlya alatt kettétörve, magukból teljesen hülyét csinálva zavartan dadogjanak. Hetekig rajtuk és az égésükön röhögtek még a saját kollégáik is. Remek mulatság, férfimunka volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2020. január 12. 20:50
Magyarország mindig támogatni fogja a miniszterelnök urat, hogy a balliberális és náci Jobbikos horda ne kaparintsa meg az országot.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. január 12. 18:48
Orbán egy uriember és Európa legnagyobb ásza. A kis szar moslékellenzéki firkászcsapatot könnyedén és frappánsan leiskolázta.
Palika1955
2020. január 12. 18:44
"A miniszterelnök gond nélkül, elegánsan és nagy rutinnal vezette le a sajtótájékoztatót. Orbán Viktor csütörtökön – folytatva az általa teremtett hagyományt – elegánsan és profin eljátszadozott, majd kiütötte a vele és kormányával a legkevésbé sem szimpatizáló újságírókat." Ez a rossz propagandaszöveg annyira felháborító, a tárgyilagosság halvány látszata nélkül, hogy jobb rajta hangosan röhögni, mint elámulni. Orbán, ez a falusi szélhámos sokmindenről híres csak pont arról nem, hogy "elegáns" lenne. Brüsszeben sokmindenben sereghajtó és a legutolsó, viszont rossz bohóc öltözködésében, kabaré megjelenésében ez a legyőzhetetlen, magasan a No.1. Ilyen slampos, ápolatlan, bugrist Brüsszel még nemigen látott! Mint azt már említettem, tulajdonképpen ellenfél nélkül virtuózkodott, megalázván (mert ebben a műfajban kifejezetten kíváló) a beszari, jellemtelen, béna ellenzéki újságírókat. Sajnálatos módon, nem lehettek ott a valódi minőségi bírálói, kritikusai, mint pld. Cseh Katka, Hadházi Ákos, Szabó Tímea vagy Jakab Péter, mert akkor igencsak a trottyos gatyájába rázták volna a "eljátszadozó", magával elégedett idiótát, mégpedig úgy ütötték volna ki, h. egyenesen hazarepül hülyén vigyorogva Felcsútra! Putrisfocis nyelven szólva, a pókhasú ellenfelek nélkül villogott és sorban aratott már ismert siralmas "győzelmeket". Ehhez pedig nem kell különösebb kommentár.
galancza
2020. január 12. 08:30
T. Apáti Bence!Magyarázza el OV-nak hogy 2 hetente kéne ilyen sajtótájékoztatókat tartani és részletesebben elmagyarázni (mert el lehet és meg lehet értelmesen indokolni)hogy miért ML és egyéb belső emberek kapják a beruházási pénzeket,miért kellett megszüntetni a magánnyugdíj számlákat.El kell magyarázni hogy a balos kormányokkal ellnentétben nincsenek körbetartozások,kifizetetlen alvállalkozók,melósok tömege,a földek többségét átlagos magyar gazdák művelik,stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!