Nem lakjuk mind ugyanúgy a mamahotelt

2020. január 12. 10:03

Sajnos találni olyan mamahotellakókat is, akik jóformán semmit sem tesznek az önállósodásért. Hagyján, hogy nem dolgoznak, nem tanulnak, de a háztartás vezetésében sem segítenek. Nem adnak, csak elvesznek, nincsen sem keresetük, sem megtakarításuk, sem jövőképük.

2020. január 12. 10:03
Mihályi Fruzsina
20on

„Akiket a széltől is óvnak, avagy a hattyúk

Akadnak olyan mamahotellakók is, akiket agresszívan védelmeznek a külvilággal szemben, akiket a saját szüleik tartanak otthon. Állandóan babusgatják és óvják kicsinyeiket, nem áll szándékukban egy hamar szélnek ereszteni őket. Persze a túlzott törődés mellett könnyen lehet, hogy a gyerekek sem éreznek különösebb motivációt az önálló életet megkezdéséhez. 

Akik nem terveznek elrepülni, vagy fészket rakni, avagy a császárpingvinek

Sajnos találni olyan mamahotellakókat is, akik jóformán semmit sem tesznek az önállósodásért. Hagyján, hogy nem dolgoznak, nem tanulnak, de a háztartás vezetésében sem segítenek. Nem adnak, csak elvesznek, nincsen sem keresetük, sem megtakarításuk, sem jövőképük. Az egyik leghaszontalanabb, leglustább, legtunyább mamahotellakó fajnak szokás nevezni őket, brit tudósok a gondolkodásmódjuk rohamos fejlődésében reménykednek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48saxon
2020. január 13. 11:28
Érdemes az egészet elolvasni. Szoros értelemben véve csak a legutolsót, a "császárpingvint", meg talán a "hattyút" nevezném mamahotellakónak, a többi, többé-kevésbé önhibáján kívül van ebben a helyzetben.
EMM195
2020. január 12. 16:17
És? A mai világban, ahol az elnök a mamája korút veszi feleségül, ahol buzik, leszbik, egyéb selejtek házasodnak, wc-znek, gyereket nevelnek, apropó, ahol gyerekeket tök felelőtlenül szaporítanak a világra majd dobják el, ez lenne a legnagyobb probléma? Leginkább a fiúkról, férfiakról van sz, ugyebár. Mintha pont rajtuk múlna, hogy kihal-e egy nemzet vagy faj. Vagy mintha Európán múlna a klíma megmentése, a fajok kihalása, nem Afrikán, Ázsián, Amerikán inkább. Kislány, foglalkozz fontosabb dolgokkal.
qwrtzq
2020. január 12. 13:38
"Igen, otthon lakom Az érettségi környékén a szüleim azt mondták nekem, hogy az első diplomám megszerzéséig támogatni fognak anyagilag. Gyorsan felcsaptam hát a felvi.hu-t és kiválasztottam az ország leghosszabb képzését, a hat évig tartó osztatlan tanárszakot. Már az ötödik évemben járok, még mindig otthon lakom és ennek a kényelmes életformának a létező összes előnyét ki is élvezem." végülis csak ez az a csaj, aki hosszasan siránkozott, a tanári pálya hivatástudatot megtörő anyagi nehézségeiről kérem! egy mérnök-infó képzés 7 félév és lehet pénzt keresni
nemecsekerno_007
2020. január 12. 13:19
Vannak páran akik egész Magyarországot Mama-Hotelnek nézik. Aztán ha valaki szóvá teszi akkor jogvédőkért sipítanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!