Újévi terápia Isten rendelőjében

2020. január 05. 10:33

E tendenciák mögött mi magunk állunk mérhetetlenül magányosan, szorongva és kiszolgáltatva.

2020. január 05. 10:33
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Képmás.hu

„Ecce homo, 2020. Dörzsöljük meg a szemünket, és nézzünk szét magunk körül, majd merevítsük ki egy pillanatara a képet. Mit látunk, ha önmagunkat, családjainkat, lakó- vagy munkahelyi közösségeinket, természeti kincseinket, országunkat és ezt a mi öregedő szépségünket, Európát pásztázzuk?

Olyan problémák tömege mindenütt, amelyekre nincsenek valódi megoldást hozó válaszaink.

A gyermekvállalás a fennmaradásunkat veszélyeztető mértékűre csökkent, gyermekeink többségének nincs és nem is lesz testvére, a hagyományos családmodell válságban van, sőt, sokan már abban is bizonytalanok, fiúk-e vagy lányok.

Az idősek, betegek sokszor magukra hagyottan, intézményekben tengetik életüket.

Emberi kapcsolataink minősége is megváltozott, és sajnos nem a jó irányba, a kölcsönös megbecsülés, az udvariasság és a tisztelet kiveszőben lévő normák.

Nagy múltú, tagjaikért és másokért felelősséget vállaló közösségek estek szét vagy küszködnek napról napra a létért, a helyüket átvevők többsége pedig jobbára csak szórakozást, kellemes időtöltést kínál.

Az életfeltételeinket jelentő levegő és víz egyre szennyezettebb, a természet szinte sóhajtozik az emberiség mértéktelensége miatt.

És e tendenciák mögött ott állunk mi, magunk, telefonjainkat markolva, önmagunkat feledtető élményeket űzve, de sokszor mérhetetlenül magányosan, szorongva és kiszolgáltatva, valami fájó hiánnyal a lelkünkben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Óbor Dezső
2020. január 05. 23:05
Igaz gondolatok, igaz beszéd. Tennünk kell ellene!.......miért nem teszünk....nem tudom elfogadni hogy a neoliberális sátáni nagyhangu aberrált emberfélék, (hamis tanaikkal könnyebb utat kínálva), kimossák gyermekeink fejéböl a Hazaszeretetet, a Családszeretetet, a normalitást! Az ugyan nehezebb, de értékesebb, égre néző utat, az egyetlen igaz utat.
gacsat
2020. január 05. 19:49
A levegő és a víz is egyre tisztább.
ElBundi
2020. január 05. 14:26
Emberi gondolatok és nagyon idöszerüek. Az igaz értékek eltünöben vannak, amelyek helyett a konzum ördöge ezer pótlást kínál. Nincs idönk egymásra, ellenkezöleg. Elöpakoljuk hegyes könyökeinket a fogmosás után és kezdödhet a nap. Rossz irányban halad a vonat. Két lehetöség van. Kiszállni vagy a síneket átállítani.
zsanett-kúnrum
2020. január 05. 11:38
Ticcsák be a nejlont meg a ppp-t, aztán a pet-et is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!