Válságban a legfontosabb feladat a munkahelyek, a bérek és a kisvállalkozók védelme!

2020. március 24. 07:18

Azt várjuk, el, hogy a kormány minél előbb átfogó költségvetési módosítást terjesszen elő.

2020. március 24. 07:18
Molnár Csaba
Mérce.hu

„A járvány idejére moratóriumot kell hirdetni a hitelek mellett a rezsiszámlák fizetésére is, már csak azért is, mert ezzel elkerülhető a sárga csekkekkel való sorban állás.

Azt javasoljuk, hogy a kormány biztosítsa az alapvető élelmiszerek, egészségügyi eszközök, és a fertőtlenítőszerek áfamentes értékesítését, és rögzítse ezek árát a veszélyhelyzet idejére.

Emellett szükség lesz olyan intézkedésekre is, amelyek hosszabb távon támogatják a gazdaság működésének fenntartását, majd élénkítését. Ilyen lehet a hitelgarancia széleskörű kiterjesztése és automatikus biztosítása, a kis- és közepes vállalatoknak nyújtott, kamatmentes visszatérítendő támogatás, és egy a vállalkozásokba befektető állami tőkealap létrehozása.

A DK javaslatainak költségvetési fedezete első körben az állami kommunikációra szánt 150 milliárd forintos keret átcsoportosításával teremthető meg. Ugyanakkor ez kevés lesz, ezért azt várjuk, el, hogy a kormány minél előbb átfogó költségvetési módosítást terjesszen elő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2020. március 25. 12:20
szólj a fönöködnek nyissa ki a tárcáját vállalja egy részét a dolgoknak ne csak a pofáját nyissa ki, 20 db maszkot még egy hajléktalan is ki tudott volna finanszirozni nem egy milliárdos család. Az ország szégyene vagytok a fönököddel az élen. Bár ne tudnám a börőmön mit remekeltetek 2006-2009 között.
syphax
2020. március 25. 07:00
BAZZDMEGAROHATTKŐRVAANYÁD HÜLYECSABIKA ELMÉCC A HÓTTKÓROS PICSÁBA!
kitiltott
2020. március 25. 06:44
Takarodjatok a közéletből mocskos hazaáruló sorosribancok.. Dk s tetvek
Menhetten
2020. március 24. 18:36
A három hónapos felhatalmazás tehát nem kellett Orbán Viktornak. Mert azt megszavazta volna az ellenzék is. Ezért csak az idők végezetéig tartó kellett neki vagy legalábbis addig, ameddig ő úgy nem dönt, hogy most már lemond róla. Eddig egy ilyen tapasztalatunk van: a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet úgy hosszabítgatta meg a kormány félévente, legutóbb március 5-én , hogy annak semmilyen, a törvényben meghatározott feltétele nem állt már fenn. Vajon Orbán Viktor megszavazna-e időkorlát nélküli teljhatalmat Gyurcsány Ferencnek bármilyen helyzetben? Ugye, hogy nem... Az időkorlát nélküli felhatalmazás pontosan ugyanazért nem jár neki sem! Senkinek sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!