Garanciát és megélhetési biztonságot a munkavállalóknak!

2020. június 18. 10:21

Azonnali segítségre van szüksége a munkájukat vesztőknek és a fizetéscsökkenést elszenvedőknek.

2020. június 18. 10:21
MSZP
MTI-OS

„2019-ben az Európai Unióban a magyar dolgozóknál már csak a román és bolgár munkavállalók kerestek kevesebbet, ugyanis a magyar átlagos nettó bér volt a harmadik legalacsonyabb a közösségben. Sokan pedig most ezt is elveszítették, mivel a koronavírus-járvány okozta válság miatt több százezer ember veszítette el munkáját, mellettük pedig több százezer ember jövedelme csökkent.

Az MSZP garanciákat és megélhetési biztonságot követel a munkavállalóknak! Azt akarjuk, hogy ne csak a fideszes elit élhesse meg a mindennapok biztonságát, ne csak az fideszes elit legyen képes a fizetéséből félretenni, takarékoskodni, előre jutni, lakást venni. Azt akarjuk, hogy a minimálbér is biztosítsa a tisztes megélhetés feltételeit, azt akarjuk, hogy az előrejutás érzése ne csak a fideszes elit kiváltsága legyen.

Az MSZP ezért követeli
- a minimálbér felzárkóztatását, radikális emelését, hogy a magyar minimálbér mértéke ne maradjon el a visegrádi országok átlagától;
- a munkavállalók egyéni és kollektív jogainak helyreállítását,
- a munkavállalók részére nyújtott, a lakhatáshoz, a munkába járáshoz, az iskolakezdéshez kapcsolódó, a fizetésén felül történő valódi támogatását.

Az MSZP szerint azonnali segítségre van szüksége a munkájukat vesztőknek és a fizetéscsökkenést elszenvedőknek, ezért az MSZP követeli
- az álláskeresési járadék 9 hónapra, és nettó összegének legalább 100.000 forintra emelését;
- válság következtében az elbocsátás veszélyének kitett munkavállalók esetében pedig a bérük 80%-ának állami támogatásként történő biztosítását 180 000 forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Azt követeljük, hogy az igénylés azon munkavállalók után is benyújtható legyen, akik 2020. március 1-jét követően veszítették el állásukat.

A biztonság, a tisztességes megélhetés minden dolgozónak jár!

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke”

(MTI-OS)

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2020. június 19. 13:06
Érdekes, hogy 30 évvel ezelőtt ez nem volt szempont az elődpártnál .... kizárt, hogy most ébredtek volna föl a .... proletárok.
Sándor
2020. június 18. 18:49
TANKOKKAL, magyarok 100ezreinek vérén TELEPEDTEK RÁNK, fél évszázadon át a "világ proletárjai egyesüljetek!" Bukásukig a moszkoviták fél évszázadon át tébolyult bolsevik eszmével tartották mélyszegénységben a társadalom minden rétegét és tették tönkre családok millióinak életét, most meg Brüsszelből hülyítenek az "európai egyesült államok!" őrült bolsevik - marxista - dumával...
Toronyőr
2020. június 18. 18:09
Bangónét a kormányba!
bagira
2020. június 18. 16:28
Orbán a minimálbért duplájára emelt 20-40 ezerre , akkor az mszp ballibsik azért ordítottak . Dolgozók tudnak a fizetésükből félre tenni van tartalékuk ,bizonyíték a vírus idején tovább tudják fizetni a hitelt , nincs megszorítás .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!