A Juvét és a Barcelonát oda-vissza lerendezzük, de a Dinamo Kijevtől kicsit még én is félek

2020. október 16. 15:02

Én nem falazok ennyi ideológiát a foci mögé. Interjú.

2020. október 16. 15:02
Mucsi Zoltán
24.hu

Nemcsak fradista, hanem Real Madrid-szurkoló is.

Szintén elvetemülten.

Érthetetlen.

Miért?

A Fradi a magunkfajta proletárok csapata. A Real Madrid pedig a spanyol királyé, az uralkodóé, az a klub a gazdagság, a pompa jelképe. Hogy a csudába lehet valaki egyszerre fradista és reálos?

Én nem falazok ennyi ideológiát a foci mögé. Fradista is úgy vagyok, hogy bár számomra Nyilasi Tibiék a királyok, azért életem legfontosabb öt meccse között helyet kap az 1973-as BEK-ből az Újpest-Juventus és az Újpest-Benfica, mindkettőn kint voltam a Megyeri úton. És bár rettentő nehezen emésztettem meg, de elismertem, hogy abban a pár évben a Zámbó-, Dunai-, Tóth Andris-, Fazekas-, Törőcsik-féle Dózsa jobb volt nálunk. Miközben ámulattal néztem, mire képesek, az járt a fejemben, miért nem az Üllői úton játszanak ezek a zsenik.

Nekem a Dózsa-drukker sem ellenség, csupán ellenfél, s ha úgy alakul, boldogan elbeszélgetek bármelyikkel, hiszen közös a szerelmünk: a labdarúgás.

A reálosságom története csupán annyi, hogy az egyik fiam rajong Cristiano Ronaldóért, így amikor 2009-ben Madridba került CR, a fiam és én is automatikusan reálosok lettünk. Számos országban van kedvenc csapatom, a spanyoloknál Ronaldo előtt Getafe-szurkoló voltam, az angoloknál az Arsenal a klubom, ott most nehéz időszakot élünk. A németeknél a Dortmund az állandó favorit, plusz mindig az, ahol játszik magyar fiú, újabban vadul hajrázunk a Lipcsének, a Herthának, utóbbinak különösen akkor szorítottunk, amikor Dárdai Palika volt az edző. És játékosnak is szurkolok, örök kedvencem Zidane, valamint a Milan egykori holland triásza: van Basten, Rijkaard és Gullit.

November kilencedikén az isteni CR vezetésével jön a Fradihoz a Juve. Kinek lesz szurkolva Mucsiéknál?

Csak a Fradi! De a szememet azért néha Ronaldón felejtem majd. Az 1995-ös BEK-menetelés után nem hittem volna, hogy még megélem, hogy főtáblás Bajnokok Ligája-mérkőzéseket játszik a csapatom. A minapi sorsolás után rögtön néztem a naptáromat: ha sikerül jegyet szereznem, az első hazaira időben kiérek, a másodikról késem, előadásról jövök, a harmadikra még nincs meg a beosztás, de ott a helyem. Amint csekkoltam a dátumokat, felhívtam Thuróczy Szabi és Gados Béla barátomat, szintén gyógyíthatatlanul fradisták, és kifejtettem nekik, nem biztos, hogy csoportelső leszünk, mert ugyan a Juvét és a Barcelonát oda-vissza lerendezzük, de a Dinamo Kijevtől kicsit még én is félek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mag Ányos
2020. október 18. 13:14
Itt jópofáskodik valaki, aki a legmagyarellenesebb Jancsó-filmekhez adta az arcát. Ne már!
rókabácsi
2020. október 17. 13:41
tróger libernyák színész! így akarsz most népszerűséget? azt hiszed totál hülyék az emberek!
tevevanegypupu
2020. október 17. 11:40
Vissza akarja valahogy szerezni a népszerűségét..amit meglehetősen eljátszott az SZFE "érdekében"..elég ócska trükk.
Búvár Kund
2020. október 17. 07:09
Hát Mucsi max kedveli a focit, de nem igazi szurkoló. Egy igazi drukker csak egyetlen csapat szurkol. Én fiatalabb vagyok mint Mucsi.986-ban voltam kint először nb1- es meccsen és beleszerettem a csapatba, a Békéscsabába. Leszarom a reált, a barcát, a bayernt, Liverpoolt, stb...! De a mindegyik társam így van ezzel, nem embernek, hanem csapatnak szurkol...Röhögnöm kell amikor azt írja, hogy C Ronaldoért lett real szurkoló...Megsúgom neki már a Juvéban játszik...akkor most Juve szurkoló? Az én csapatom nb2-ben fetreng már lassan 2 évtizede, de attól még nem leszek fradista, Persze szurkolok nekik mert magyarok, de nem leszek fradi szurkoló. Sajnos a különbséget nem lehet elmagyarázni egy fotelszurkolóknak azt csak a drukkerek érzik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!