A magyar kormány cserben hagyta a munkavállalókat!

2021. március 18. 09:22

Azonnal lépjen a kormány, és segítsen a munka és jövedelem nélkül maradt családokon!

2021. március 18. 09:22
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Európa legszűkmarkúbb bértámogatási rendszere a magyar, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság kezelése a kormány részéről elégtelen. Ezt támasztja alá az Európai Alapítvány az Élet- és Munkakörülmények Javításáért (Eurofound) statisztikája arról, hogy a tavaly áprilisi adatok szerint az egyes országokban a munkavállalók hány százaléka került át részmunkaidős foglalkoztatásba vagy részesült ideiglenes munkanélküli ellátásban – vagyis a munkavállalók hány százaléka részesült bértámogatásban.

A lista legvégén találjuk Magyarországot, az összes munkavállaló mindössze 0,8 százaléka részesült a bértámogatásban a tavaly április adatok alapján. A listán utolsó előtti Lettországban ez az arány a magyar több mint ötszöröse, 4,3 százalék. De a környező országban is mindenhol magasabb ez a szám, ami azt jelenti, hogy mindenhol sokkal jobban támogatták a nehéz helyzetbe került munkavállalókat.

Mi a Momentumnál tudjuk, hogy a gazdaság talpra állításának legfontosabb eszköze az emberek megélhetésének támogatása. Három hónapnyi munkanélküli támogatás egy ilyen mély válságban semmire sem elég. Duplázzák meg, növeljék hat hónapra az ellátás időtartamát. Emellett pedig a családi pótlék duplájára emelésére, az uniós jövedelemkiegészítő program kiterjesztésére, valamint határozott munkahelyvédelmi lépésekre is szükség van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jóbarát
2021. március 18. 13:24
Ez a mocsok a mondandója igazolásául egy 2020. áprilisi adatot mutat be. Holott az igazság: https://ado.hu/munkaugyek/bertamogatas-4-0-ujabb-agazatok-megemelt-bertamogatasi-plafon-elolegfizetes/?fbclid=IwAR2MYxPaHQMqUUiJt2p3RoX6Yrh6e-FOajGfVSLidF6Dn_ETyemwFQdxb68
Box Hill
2021. március 18. 13:11
Pont egy liberális ne tudná, hogy senki se tartozik senki másnak a betevő falatjával?
vip era
2021. március 18. 12:39
Az idő mindenre választ ad.Pár éve az úgynevezett rabszolgatörvénnyel hergelték az embereket.Mára kiderült mennyire nem volt alapja.Annak sem. Semminek sem,amit Cseh ügynökék kritizálnak.Jó,tudjuk, ezért tartja őket Gyuri bácsi és hálózata. Szánalmas megélhetési bábok.
Wezuv
2021. március 18. 12:36
Idézet egy fórumtárs bejegyzéséből: „A kommunista társadalmak tanulmányozása során arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a tájékoztatás vagy a meggyőzés volt, hanem a megalázás. Ezért minél kevésbé felelt meg a valóságnak, annál jobb volt. Amikor az embereket arra kényszerítik, hogy csendben elviseljék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami rosszabb, hogy maguk is a hazugságok ismétlésére vannak kényszerítve, akkor egyszer és mindenkorra elveszítik érzéküket a becsületességhez. A nyilvánvaló hazugságok jóváhagyása arra vezet, hogy az ember maga is a gonosz részévé válik. Az ember bármivel szemben való ellenállása ezáltal gyengül, sőt tönkremegy. Egy társadalmat, mely becsületileg kiherélt hazugokból áll könnyű irányítani." (Theodore Dalrymple, angol pszichiáter, író, gondolkodó, FrontPageMagazine.com, 2005. augusztus 31.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!