Kedves, a fideszes művészek kitüntetései ellen tiltakozó zenebohócrajongó belpesti embertársam!

2021. március 18. 20:58

Most valóban joggal háborodhattál fel, mert hát ez a gyakorlat 40+20 éve fenntarthatatlan volt már.

2021. március 18. 20:58
Kurtz ezredes
Kontra

„Most valóban joggal háborodhattál fel, mert hát ez a gyakorlat 40+20 éve fenntarthatatlan volt már. Természetesen csak ideiglenes jelleggel, de a tulajdonképpen demokratikus rendszerek-pártok-kormányok mégiscsak kénytelenek voltak gyakorolni. Most azonban, hogy nácik kerültek hatalomra a kisebbség kétharmadával, ideje megszüntetni, de legalábbis riportot csináltatni róla a Deutsche Wellére!

Természetesen most joggal dühöngsz, meg sipákolsz, hogy miképpen teheti meg más is azt, amit csak és kizárólag neked szabad, de ezt a Csanády utcai paktumot egyedül te írtad alá önmagaddal, és mindig így próbálod számonkérni rajtunk.

Ezek teljesen egyértelműen pártalapú jutalmazások, és nem lehet őket egy lapon említeni azzal, hogy 1948-ban pont Lukács György lett a legjobb filozófus, Molnár Erik a legjobb történész, Major Tamás a legjobb színész-rendező. Zelk Zoltán meg a legjobb költő. Azt sem vitathatja józan ember, hogy a rá következő, szebbnél szebb években dehogyis politikai alapon lett Rudas László a legjobb leninista filozófus, Révai József meg a legjobb irodalomtörténész. Még a legendás Pióker Náci bácsi is úgy gyalult, hogy semmi sem menthette meg a hatezer-százalékos túlteljesítésével a díjazástól, pedig ekkoriban nyilván még nem is volt annyira kommunista, mint mondjuk a később nagyimristává váló édesapád. 

Ezzel viszont el is érkeztünk a végére. Hála neked, újabb indokot találtunk a Művészemberek állami kitüntetéssel való elhalmozására. Elég, ha egyszerűen fideszesek, és a kitüntetésük ténye annyira zavar téged, hogy megint telerinyálod vele az ÉS több oldalát, esetleg riportot forgattatsz a német közszolgálati haverjaiddal arról, hogy a vidéki népművészek égbe emelésével megint egy ‘44-ben Németország felé zötykölődő szerelvényen érzed magad.

Ez számunkra egyszerűen kibaszott szórakoztató, és kérjük a kormányt, hogy addig csinálja, amíg el nem hallgatsz, vagyis örökké!” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2021. március 19. 09:32
" fideszes művészek" Ez hülye.
hajramagyarorszag1000
2021. március 19. 09:14
Mi volt a Csanády utcában?
bunko_jobbos
2021. március 18. 23:34
Nagyon jónak tartom ezt a cikket. Egyszerűen azért, mert rajtunk mindig szép eszméket kérnek számon, de a világon soha, sehol nem valósult meg egyik sem, sőt ők sem így élnek. Csak nekünk hintik a port a szemünkbe. Nem csak itt, hanem más területen is pont ugyanezt csinálják legyen az gazdaság, egészségügy stb. Pl. a bűnözők esetében szépen ki kell húzni a fényképekről a szemüket, mert ártatlanság vélelme van, ugye amíg nem ítélik el, addig nem mutogathatod, mert sérülne a joga. De az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál MEGFORDUL bizonyítási kényszer, neked kell bizonyítanod, hogy ártatlan vagy. :-))))))))))) Ennyit a szép elméleteikről: csak addig általános érvényű, amíg nekik jó. (Szerencsére ezt a hatóságot most megszüntették, de elvileg a komplett jogkör átszállt valamelyik ombudsman hivatalára. (és gondolom, a munkatársak is))
Cserna János
2021. március 18. 23:20
Tudományosan bizonyított tény, hogy a művészi teljesítmény is baloldali műfaj. Kossuth-díjat is csak baloldali ember kaphat. Ezt Kurtz ezredes is tudhatná. Mivel nem tudja, csak jobbos lehet. Ha jobbos nem lehet igaza sem, mert az igazság is baloldali lehet kizárólag. Ez is be van bizonyítva, mégpedig Nagy-Britanniában tudósok által. Akárhogy is fáj, csak baloldali lehet okos, tehetséges és sztár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!