Az Európai Parlament többször volt a probléma része, mintsem a megoldásé

2021. május 20. 20:29

Erős Európát csak erős tagállamok építhetnek.

2021. május 20. 20:29
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Úgy tűnik, nincs ez másképp a járvány elleni védettséget igazoló európai digitális zöldigazolványról szóló tárgyalások során sem. Míg a tagállamok egyetértenek abban, hogy polgáraik számára milyen igazolást tartanának elfogadhatónak, addig az Európai Parlament képviselői akadályozzák a megállapodás elérését

Mivel a tárgyalások a közegészségügyi helyzet védelme érdekében a szabad mozgást korlátozó intézkedéseket érintik, a tagállamok úgy gondolják, hogy ennek rendszerét az Európai Parlament bevonása nélkül is meg tudják valósítani, ezért álláspontjának meghallgatása eleve egy gesztus részükről.

A helyzetet jól jellemzi, hogy már a nemzetek Európája eszméjének népszerűsítésével egyáltalán nem vádolható Politico hírportálnak is feltűnt, hogy egyre több nemzeti kormány teszi fel a kérdést: Miért kellene hirtelen bevonniuk az Európai Parlamentet olyan döntésekbe, amelyeket az elmúlt évben még a szomszédjukkal sem egyeztettek

Pontosan ez az a kérdés, amelyet egyre gyakrabban kellene feltennünk. Az európai intézmények magától értetődőnek tartják, hogy az unió kizárólag csak úgy fejlődhet, hogy egyre több hatáskört vonnak el a tagállamoktól. Mi másképp gondoljuk. Erős Európát csak erős tagállamok építhetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2021. május 21. 16:58
Ha valami teljesen egyértelművé vált az EU intézményi működésében az elmúlt néhány évben, az a Parlament totális feleslegessége. Írtó pénzbe kerül, rengeteg problémát okoz, és az égvilágon semmi hasznot nem hoz. Egy elrákosodott politikai vakbél, minél előbb dobjuk ki, annál jobb Európának!!
Somaa
2021. május 21. 16:23
A hazug náci elmebeteg agymaradványodban biztos... te büdös seggnyaló hazaáruló kurva...
tomtam
2021. május 21. 10:49
Az EP logikai abszurditás, érthetetlen a létezése. Nem beszélve a minőségéről, a secondhand politikusokról.
AROON
2021. május 21. 09:40
Sztálin ha élne meg, most újongna, beteljesult a vágya. Kommunista Európa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!