Mi fogjuk neked visszaadni az országot

2021. július 11. 15:54

Azt, amelyik a tied is, de elvették tőled.

2021. július 11. 15:54
null
Jakab Péter
Jakab Péter
Facebook

„Ez az ország a tied is. Hirdette egykor Vörös István dala. 

Járva a vidéket, látom, hogy ez az ország már nem a tied, hanem azoké, akik kiszolgálják az újból felépülő pártállami rendszert. Azt, ami ellen egykor oly sokan lázadtak, rendszerváltásért kiáltva. Zágráb Nándor  barátommal fogtuk hát, és Nagykőrösön, két utcafórum között a lakásán elénekeltük a dalt, kicsit aktualizálva abban az országban, ahol a Balaton partján már Mészáros az úr. 
Elénekeltük, mert hiszünk benne, hogy ez az ország valóban a tied!

Nem Mészárosé, nem Rogáné, nem Kövéré, nem Orbáné, nem Ráhelé, hanem a TIED! A melósé, a nyugdíjasé, a fiatalé, a gyermeké, a szülőé, a nagyszülőé.

A szerző, aki egykor talán maga is lázadt egy rendszer ellen, most felháborodott a lázadásunkon. Ma azt követelte, hogy tüntessem el a dalt az oldalamról. Hogy a dalt félti, vagy csak saját magát a rezsim haragjától, nem tudom. Ő már nem lázad. Mi igen. Mi ugyanis nem egy dalt féltünk, hanem egy országot. Azt, amelyik a tied is, de elvették tőled. Mi fogjuk neked visszaadni! 
Szabadságot és jólétet minden magyarnak!”

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. július 13. 13:46
Tőled nekem még egy LOTTÓ 5-ös se kéne Petyuskó.
rókabácsi
2021. július 13. 13:01
melyik országot? jákobom?
Mátyás01
2021. július 12. 18:12
De egy szánalmas balfasz ez a Jákob. Szarban lett volna, ha kiszáll a munkagépes melós és jól pofán vágja. Bár így még sokkal cikibb volt, mert a melós sokkal kulturáltabb volt, mint ő. Arról a hápogó libáról nem is beszélve, aki ott szaladgált körülötte. Igazi proli tempó.
tothpal
2021. július 12. 14:59
Ezt a hülye dumát!!!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!