Miért mindig a deviancia akar példát mutatni?

2021. augusztus 19. 18:06

A deviancia sosem lehet mérce, mert akkor idővel a normalitás válik devianciává.

2021. augusztus 19. 18:06
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„A célunk mindig a jóra törekvés, a rendezett, normális családok biztosítása legyen, az elbukottakat pedig segítsük, de ne állítsuk példának, és végképp ne fogadjuk el tőlük a kioktatást. (»Nem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!« Jn. 8,11)

A deviancia sosem lehet mérce, mert akkor idővel a normalitás válik devianciává.

A tolvajok közül a becsületest nézik ki, a káromkodók között a finomlelkűn gúnyolódnak, a laza erkölcsűek megvetik a hűségest, a homoszexuálisok a heterót.

Mindannyiunknak jobb, ha az értékek a helyükön maradnak. Mert ahol mindenki tolvaj, agresszív, önző, becstelen és a saját neméhez vonzódik, ott pillanatok alatt összeomlik és megszűnik minden.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. augusztus 20. 15:51
Dehát ez már megtörtént! A szerző csak ír a Mandinerre, de nem olvassa?
MayorAnna
2021. augusztus 20. 14:04
FASZÉ' KELLETT SZÉTBASZNI A MANDINER KEZDŐLAPJÁNAK JÓL ÁTTEKINTHETŐ TÖRDELÉSÉT?! - ezé' a szaré' kap valaki majd bonust...
kunfia
2021. augusztus 19. 20:58
"Jocó bácsi világa Az érzékenyebb lelkűek, prűdebbek ezt most ne olvassák el, tényleg! Mert én egyik sem vagyok... Ha egy magát oktatási szakembernek valló valaki azt mondja, hogy 14 év alatt korai a szexuális felvilágosítás, az óriási nagy baj. Mert neki fogalma sincs arról, hogy milyen is egy mai gyerek, mennyire fejlett, mennyi inger éri. Én azt mondom, hogy az életkornak megfelelő módon, de a testtudatot már óvodában el kell kezdeni kialakítani, a felvilágosítást pedig alsóban meg kell tenni. Bizony, bizony. 14 évesen már baromi késő erről beszélni. Amúgy az megvan, hogy a felvilágosítás része a menstruáció, a magömlés, merevedés és társai? Ugye ezt nem gondolja senki, hogy erről 14 éves kor felett kell csak beszélni? És rájöttem, hogy én is felvilágosításra szoruluk, mondjuk én benne is vagyok 14+ kategóriában elég vastagon. Szóval valaki árulja már el nekem legyen szíves, hogy mi az a hazafias szexuális nevelés??? És akkor hazafiasan kell szexuális életet élni? Azt hogyan kell? Mert tényleg nem tudom. Azért tippjeim vannak. Kell hozzá karikás ostor? Szóljon közben csárdás? Használjunk árpádsávos óvszert? Nyilazzunk közben hátrafelé? Igyunk hozzá kumiszt? Legyen minden alkalommal belőle egy magyar gyerek? Cifraszűrben kell lenni? Közben Jókait kell olvasni? Előtte enni kell pörköltet vagy gulyást? Jurtában kell csinálni? Kenjünk be valamit pirosarannyal? Tényleg nem tudom. Ahogy az sem, hogy édes drága Hoffmann Rózsa meddig fog még nyugdíjas évei közben kiesni a szekrényből, és mondani ilyen fantasztikus okosságokat..."
Intel
2021. augusztus 19. 20:40
Jönnek az affghánok és majd jól bedurrantanak a filoszok seggébe. Na akkor majd el lehet mélázni mi is az igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!