Egy egyiptomi étteremtulajdonos is érti, amit a magyar kormány nem akar érteni

2022. március 09. 14:22

Orbán Viktor úgy 2011 óta először újra viselkedhetne úgy, mint egy nyugati politikus.

2022. március 09. 14:22
null
Fekő Ádám
Azonnali.hu

„Úgy is mondhatnánk, hogy ameddig üzleteltek az oroszokkal, elkezdődött az energiatakarékossá válás, szép új nyílászárók lettek a házakon, előkerültek a napelemek, ilyesmi. Magyarországon ezeket egyszerűen hatósági árakkal váltották ki: ha úgyis alacsony a rezsi, fűthetjük az utcát is végül is.

Amikor az ukrajnaihoz hasonló kataklizmák jönnek, akkor viszont B-terv kell: a jelenlegi állás szerint az orosz vezetés még jó sokáig billoggal fog mászkálni (már ha nem éri el őket az iPhone-jától megfosztott moszkvai középosztály haragja), a keleti nyitásra pedig most már sokkal látványosabban fogja eszébe juttatni az embereknek a szétlőtt panelházakat.

Lehetne például B-terv a nyugati nyitás: első lépésként Orbán Viktor úgy 2011 óta először újra viselkedhetne úgy, mint egy nyugati politikus, és ha azt látja, hogy verekedés van a szomszédban, akkor nem vonogatja  stratégiai nyugalomra hivatkozva a vállát. Vagy nem azzal próbálná elterelni a figyelmet a saját egykori (?) oroszpártiságáról, hogy eltöröl olyan, amúgy senkit nem érdeklő járványügyi korlátozásokat, mint a buszon való kötelező maszkviselés. Esetleg nem látványosan abban reménykedni, hogy a jelenlegi világrendet hamarosan felváltja valami olyan, amiben az emberi méltóság valahol a fontossági sorrend legvégén szerepel.

Vagy csak egyszerűen értékeket mutatni akkor, amikor más lehetőség úgysincs. Ha ugyanis egy gurdakai étteremtulajdonos nem tud ebből kimaradni, akkor valószínűleg Orbán Viktor sem fog tudni. Ja, hogy ez már büdös lenne a szavazóknak? Hát, az ciki.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. március 10. 00:16
It már csak 1 a kérdés: Mikor vert ki téged Gétzy Getzy ?? Anyád miért nem nyomott el 1 napos korodban?
Jooee
2022. március 09. 21:28
Ja te is itthon loptad a pénzt, mint egy jó libsi, amiből étteremtulajdonos lettél Egyiptomban.
Dénia
2022. március 09. 21:11
Nem váltja ki a gázárak elszabadulását a napelem, meg a nyílászárócsere. Meg kell nézni, Németországban hogy emelkedik a lakossági gáz ára hirtelen az utóbbi időben. Nekem háromszorosa az eddiginek. Télen-nyáron, általányban fizetve. És nem azért, mert nem jók a nyílászárók.
Jack
2022. március 09. 20:37
Fekő b@zdmeg, te magadtól vagy ilyen hülye vagy segítenek az elvtársaid?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!