Népesedéspolitika progresszív módra

2022. május 17. 18:14

A spanyol kormány ma törvényjavaslatot fogad el nőjogi és reprodukciós kérdésekben.

2022. május 17. 18:14
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Példátlanul kevés gyerek született már megint Magyarországon, Orbán a hibás! – olvashatjuk ellenzéki politikusok és újságírók cizellált elemzését minden újabb statisztika közzétételekor, amikor bámulatos módon kiderül: a húszas-harmincas korosztály létszámának folyamatos és jelentős csökkenésével és az egyetemet végzett nők arányának látványos emelkedésével az újszülöttek száma ritkán nő.

Arról nem kapunk információt, hogy például a baloldali-liberális vezetésű Spanyolországban ki miatt jön világra arányaiban még kevesebb baba, és vajon miért csökkent ott a termékenységi ráta 1,19-re, miközben Magyarországon 1,56-ra javult; de most, hogy a spanyol kormány ma törvényjavaslatot fogad el nőjogi és reprodukciós kérdésekben, bizonyára érdemes odafigyelnünk, hogyan csinálja ezt egy progresszív vezetés, szemben a rút konzervatívval. Vajon mit tart fontosnak megreformálni a bölcs balos jogalkotó alacsony születésszám esetén?

Nos, a javaslat értelmében a jövőben a 16 és a 17 évesek is szülői beleegyezés nélkül kérhetik az abortuszt; egyidejűleg megszűnik az eddigi kötelező háromnapos gondolkodási idő, sőt, az abortusz alternatíváiról és az igénybe vehető segítségekről is csak kifejezett kérés esetén kell tájékoztatást adni.

Azaz a 17 éves lány – aki esetleg határozottan, ámde tévesen meg van győződve arról, hogy szülei minimum kitagadnák ––első ijedségében akár azonmód túl is eshet a procedúrán.

A spanyol törvények értelmében ugyanez a 17 éves lány osztálykiránduláson se vehet részt, illetve a nagyanyjához se utazhat vidékre anélkül, hogy rendelkezne legalább az egyik szülőjének írásos engedélyével; a klinikára azonban önállóan és titokban is bemehetne megöletni szülei unokáját.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rókatündér
2022. május 17. 19:06
És a sátán elégedetten hátradől. Ezt a nagy csatát megnyerte. A gyermekmagzatok lemészárlása, szétkaszabolása az anyaméhben immár megkérdőjelezhetetlen "emberi" jog. Rohadjon meg az összes törvényalkotó aki ehhez a szörnyűséghez hozzájárult. Átok rájuk!
Dzsé Tyéné
2022. május 17. 19:02
"bevezetik a költségvetés terhére biztosított külön menstruációs szabadságot" Az jó lehet, amikor az összes kolléga pontosan tudja, kinek mikor van meg.
o.92.06
2022. május 17. 19:01
egyetértek de ez a végén, megöletni szülei unokáját... enyhén szólva is túldramatizált.. amíg az egyik véglet gyilkosságról beszél, a másik pedig gyermeki reprodukciós jogokról ott mindkét oldaltól ugyanolyan messze van az aranyközépút
balbako_
2022. május 17. 18:40
A liberalizmus ellenzi az európai népszaporulatot. Helyette lakosságcserét erőltet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!