Szék- és asztalhossz – új politikai metakommunikáció jelent meg a világpolitikában

2022. július 10. 06:59

Érdekes időket élünk, na.

2022. július 10. 06:59
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Kontra

„A politikai tárgyalások eszköztárban eddig ismeretlen fogalom volt a székek számában és asztalok hosszúságában mért véleményközvetítés. Éppen ezért háború sújtotta világunkban lassan meg kell tanulnunk a kommunikáció új válfajait.

El kell sajátítanunk például a megfelelő politikai üzenetet hordozó helyszínek kiválasztásának módozatait, és meg kell ismernünk a lakberendezési tárgyakkal kifejezhető álláspontok egyre szélesedő választékát.

Úgy tűnik, hogy új és komoly jelentőséggel bíró kormányzati pozíciók vannak kialakulóban, mint az »ingatlanválasztási főtanácsadók« és a »lakberendezési kormánymegbízottak« státuszai. A két szakma együttes alkalmazásával – még mielőtt egyetlen szó elhangzana a tárgyaló felek között – kifejezhető a partnerrel szemben képviselt baráti, de az ellenséges viszony, az alá- és fölérendeltség is. Nem beszélve arról, hogy ezzel a technikával a különböző országok vezetői közötti megbeszéléseken tolmácsra sincsen szükség, mert mielőtt még megszólalnának a felek, pontosan fogják tudni, hogy valójában mit is remélhetnek a másiktól.”

Nyitókép: MTI/AP/Pool/Szputnyik

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. július 10. 21:42
Maradtál volna Papp Ritánál kuckó mackó, ehhez semmi eszed sincs.
gacsat
2022. július 10. 11:37
Kovid volt.
Alcofrybas
2022. július 10. 10:53
Egyébként mostanában nem nagyon járkáltam minisztériumokban, utoljára valamikor a 90es végén, látnivaló volt, hogy kiverték a válaszfalakat, egybenyitottak tereket, ha kinyílt a kétszárnyas ajtó, kutyagolni kellett 60 métert egy baszomnagy íróasztalig, na mondom, ideértem, itt a szarod... Erre kiderült, hogy ez csak Miss Moneypenny íróasztala. A terem végén nyíló szárnyas kapu mögött dolgozik a fejes. Na, mondom, akkor innentől sétálj te. Engem melóra fizetnek, nem órabérben.
Alcofrybas
2022. július 10. 10:46
Ez mindig is így volt. A lakóhely és a lakberendezési tárgy státuszszimbólum. A vár, a kastély, az emelvény, a trón, a tűzhely, pl. kandalló, láttad a Szent István-terem Zsolnay kandallóját? - na, az királyi, egy olyan korban, amikor a fűtés luxus, egy fűtőberendezéssel fejezd ki, mid van, ki vagy, de lehet ez fürdő, egy vízszegény kultúrában, amilyen az arab, szökőkút, és így tovább. Az asztal... Ne, fejtsük meg együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!