Isten háta mögött

2022. augusztus 25. 07:25

Szeptemberben az EP-ben újra előveszik majd Magyarországot, előre megfélemlítve a bizottságot, nehogy bármit is aláírjon velünk.

2022. augusztus 25. 07:25
null
Néző László
Magyar Nemzet

„A magyar kormány az uniós költségvetési pénzekkel, a helyreállítási alappal vagy a jogállamisági eljárással kapcsolatban elment a falig. Amit a bizottság kért tőlünk, azt teljesítettük, teljesítjük. Kompromisszumokat kötöttünk, jogszabályokat módosítottunk és módosítunk, elfogadtunk olyan kifogásokat is, amelyeket más országok esetében nem hánytorgatnak fel, nekünk igen. Nem azért, mert koldulnunk kell, hanem azért, mert ebben az elhúzódó háborús válságban jobb a békesség, jobb a megegyezés. Most olyan helyzetben vannak a bizottsággal való tárgyalások, hogy akár ma alá lehetne írni a megállapodásokat. Jogilag nem is nagyon tehetne mást az EB. Hogy aláírják-e? Abban nem vagyok biztos.

Az uniós intézmények a válságkezelésben nem jeleskedtek, de a politikai kifogások megtalálásában nagyon kreatívak tudnak lenni. Amennyiben mégis megszületik a megállapodás, az sem jelent semmit. Lengyelországgal hónapokkal ezelőtt megállapodtak. És tudják, mennyi pénzt kaptak a lengyelek? Egyetlen eurócentet sem. Mert az Európai Parlamentben többségben levő liberálfasiszták – jobb- és baloldaliak egyaránt – vértolulást kapnak, ha meghallják Magyar- vagy Lengyelország nevét. Nekik ugyanis nem a jogállamiság vagy a korrupció fáj, hanem a magyar kormány migrációellenessége, a családvédelmi törvényünk vagy az elhibázott szankciók elleni álláspontunk.

Nagy tétekben mernék fogadni, hogy szeptemberben az EP-ben újra előveszik majd Magyarországot, előre megfélemlítve a bizottságot, nehogy bármit is aláírjon velünk. Mert itt szerintük tombol a diktatúra, a korrupció, az államilag támogatott antiszemitizmus, szegény ellenzéki újságírók valami sötét pincébe bújva, gyertyák fényében pislákolva írják kormányellenes cikkeiket, amelyeket csak fénymásolva terjeszthetnek, már akik, ugye, merik. És az ostoba, bugris és persze fasiszta magyar nép meg mindezt tűri. Frászt ezeknek egy eurót is!

Isten háta mögötti ország… Nem is tudja, milyen szépet írt Mr. Higgins a The New York Timesban. Mert ha Isten háta mögött haladunk, Ő jár előttünk, vele együtt megyünk. S ha Isten velünk, ki ellenünk?”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utolsó kisgazda
2022. augusztus 26. 17:48
Miért te hinnél a magyaroknak? A magyar önmagban simlis. Az Orbán féleségek pedig különösen! A kekeckedés kifejezetten Orbánnak és csinovnyikainak szól. Megbíznál egy felcsúti kiscigány szavában? Eddig sem lehetett, s ezután sem. Orbán egyedüli diktátor Magyarországon. Hogy ez a tényleg birkanép tényleg nem veszi észre? Itt egy két kretén írogat a huxitról. Ostobaság. Ezeket kellene deportálni mondjuk a kazakokhoz.
de France
2022. augusztus 25. 19:47
Európai Ügyészség: 22 EU tagállam csatlakozott eddig. Amelyek nem : Svédország, Dánia: viszont ezek a világ legkevésbé korrupt országai. Írország: vannak korrupciós problémák. És persze Magyarország és Lengyelország se. Nem is tudom miért.
Ízirájder
2022. augusztus 25. 18:19
Gyertyafényes magyar-ekézés lesz az EPben. Addigra ott már nem lesz villany..... :)
Polgári attitűd
2022. augusztus 25. 17:05
Bréking nyúz: Horvátország 9 milliárd EUR támogatásban részesül a 2021-től 2027-ig tartó időszakban, a Bizottsággal kötött partnerségi megállapodás keretein belül. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_5065 Viktor úgyis arra nyaralt az idén, megkérdezhette volna tőlük, hogyan csinálják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!