Soltész Miklós vizionálta Falanszter

2022. szeptember 07. 15:21

Az államtitkár szerint az iskolának, egyháznak, szülőknek közösen kell nevelniük a gyermekeket.

2022. szeptember 07. 15:21
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Valamikor az ötvenes-hatvanas években akadt egy hazai agitpropos, aki amúgy szívesen becézgette magát filozófusnak, s aki talán a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme számára írt jegyzetének egy helyén azt fejtegette, hogy jóllehet a gyilkosság antiszociális cselekedet, főként, ha a gyilkosságot saját anyánkkal szemben követjük el, ám kivételt képez az az eset, amikor az anyánkról kiderül, hogy letért a Párt által kijelölt útról, osztályárulóvá vált, ugyanis ebben az esetben a gyilkosság megengedett, sőt egyenesen kívánatos.

Ezek a klasszikusan veretes sorok az aktualitásuk okán idéződnek fel most bennem. Ugyanis, amint azt olvasom, Soltész Miklós államtitkár annak az óhajának adott hangot, hogy az iskolának, az egyháznak és a szülőknek közösen kell egy irányba nevelniük a gyermekeket, hiszen a gyerekek esetében sem lehet, hogy külön-külön mindenki máshogy akarja nevelni őket, következésképp közösen kell őket »csiszolni és faragni«.

No már most, képzeljük el azt a helyzetet (Oh! irgalom atyja, ne hagyj el), hogy a felettes hatóság által kellőképp megregulázott és a mostani Párt által kellőképpen indoktrinált iskola, valamint a financiális póráz és az államilag felhelyezett szájkosár révén engedelmességre szoktatott (ül, lábhoz, pitizik, fogd, a tiéd) egyház a hagyományosan gyermeknek nevezett, ám mára már közös csiszolásnak és faragványnak mondott lényről a lakásba beszerelt poloska vagy a korszerű Pegazus azt jelzi, hogy az édesanya és/vagy az édesapa pont az ellenkezőjét tanítja annak, mint amivé az iskolai és egyházi kezek lecsiszolták és kifaragták.

Nincs gond, a Soltész Miklós vizionálta Falanszterben ilyenkor válik szükségessé és elkerülhetetlenné az egykor volt doktrina újrahasznosítása.”

Nyitókép: Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a 170 millió forintból épült új sportudvar átadási ünnepségén a Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium udvarán Nyírbátorban 2022. május 20-án.MTI/Balázs Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tigrisszem2
2022. szeptember 08. 15:09
Arra lennék kíváncsi, hogy az Országos Rabbiképző, ahol Ön munkálkodik, mennyi állami normatívát kap a tevékenységéhez?
istvanpeter
2022. szeptember 08. 13:18
Szellemi fogyatékos görény!
Augustus1
2022. szeptember 08. 10:35
A nyitókép választása professzionális. Ti. Palánki Ferenc jó, arcú, szimpatikus ember, csak hát készült róla ez a fotó - amilyen egyébként bárkiről készíthető. Hülye lett volna nem ezt választani.
pipa89
2022. szeptember 08. 07:55
Na, öcsi! A falanszter szót levédte kenyéradód Klaus Schwab! Ne maszatoljatok mindent össze a FOS-ból áradó szarral. Az ideológusotok és kenyéradói nem akarnak: - 8 milliárd embert, csak annak max. a 10%-át - nem akarnak magántulajdont hagyni az embereknél - nem akarnak szabad mozgást engedni nekik (zéró tömegközlekedés, zéró autó) - a tulajdon az övéké lesz, ők meg majd engedélyezik azoknak a bérlést, akiket arra érdemesnek ítélnek - nem lesz magánélet, mert a népszaporulatot is leszabályozzák és egyébként az LMBTQ, nemváltás és gyökértelenség, Istentelenség és egyéb ínyencségek miatt nem is lesz igény rá... NA, AKKOR MOST KEZDHETSZ LEVEGŐHÖZ KAPKODNI ÉS SZIDNI A MAGYAR GYERMEKNEVELÉSI HAGYOMÁNYT... Látunk Benneteket! Pontosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!