A magyar kormány éppen lerázza magáról a szociális gondoskodás feladatát

2022. november 03. 18:14

Mi továbbra is a közösség erejében hiszünk. Budapest ereje a közösség erejéből fakad.

2022. november 03. 18:14
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Alig több, mint egy hónapja indult el az új fővárosi rezsitámogatás, és a tavalyi évhez képest máris több, mint ötször annyian igényelték.

A gazdasági- és energiaválság hatásai gyorsan megélhetési válságot is eredményeztek Magyarországon. Az élelmiszerárak az egekben, a rezsiköltségek elszálltak. Eközben az önkormányzatok energiaköltségei is több tízszeresére emelkedtek, mégsem feledkezhetünk meg az elveinkről és értékeinkről. A mi gondjaink ugyanis eltörpülnek azokéhoz képest, akiknek a lakhatásukat és megélhetésüket veszélyezteti a kialakult helyzet.

Miközben a magyar kormány éppen lerázza magáról a szociális gondoskodás feladatát, és az egyénre hárítana minden felelősséget, mi továbbra is a közösség erejében hiszünk. Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, mert Budapest ereje a közösség erejéből fakad. Kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket, ezért is vezettük be az új, könnyebben hozzáférhető rezsitámogatási rendszert, amit október elseje óta lehet igényelni. Az igénylések száma pedig alátámasztja az elképzeléseinket: 2021-hez képest ötször, 2020-hoz képest pedig több, mint hétszer annyian igényelték. A grafikon minden év októberét mutatja.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 04. 14:12
Geri hazudj mast : https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/11/fonagy-janos-a-kormany-a-rezsicsokkentessel-vedi-a-lakossagot https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/11/penzeso-var-a-nyugdijasokra-novemberben visoznt Butapestet 3 ev alatt kifosztottad a KamuGeri es 400 rabloja !
airwolf
2022. november 04. 11:15
Ehhez a tehetetlen, gerinctelen senkiházihoz képest az árvaházban tartott szülői értekezlet tömegrendezvény.
BőröndÖdön
2022. november 04. 08:49
A birkák fel sem fogják,hogy miről van szó..
balbako_
2022. november 04. 07:47
Azon gondolkodom, hogy ez a takony egész életében milyen feladatot nem rázott le magáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!