Reagálni szeretnék a hazai médiában is terjedő hírekre, miszerint „közel van az ukrán összeomlás”

2023. február 13. 06:27

Az orosz média előszeretettel indítja útnak ezeket a várakozásokat.

2023. február 13. 06:27
null
Anton Bendarzsevszkij
Facebook

„Megint csak reagálni szeretnék a hazai médiában is terjedő véleményekre és hírekre, miszerint »közel van az ukrán összeomlás«, »az oroszok jól állnak«, és »hamarosan áttörik az ukrán védelmet«, »az ukrán haderő elfogy«, stb. stb. Látom, hogy ezek honnan jönnek, az orosz média előszeretettel indítja útnak ezeket a várakozásokat, csak nem értem, hogy miért veszi át a hazai nyilvánosság egy része bármiféle kritika nélkül.

Az igazság az, hogy ilyen gondolatok most már sem az orosz vezetés, sem az orosz katonai vezérkar, sem az orosz katonai tudósítók között sincsenek. Tavaly év vége óta el is indult egy olyan irányba a Kreml kommunikációja, hogy készülni kell arra, hogy ez egy hosszú »különleges katonai művelet« lesz, nem lesz egyhamar vége.

És akkor hadd idézzem ide Jevgenyij Prigozsin, az orosz magánjellegű zsoldos vállalat, a Wagner csoport február 10-én pénteken adott interjúját, amelyet egy ismert orosz katonai újságírónak, Szemjon Pegovnak adta:

»Ha el akarjuk érni a Dnyeper vonalát, akkor még 3 évre van szükségünk. Ha el kell érnünk a DNR és LNR adminisztratív határait, akkor legalább másfél-két évet kell dolgoznunk rajta« – mondta Prigozsin. 

P.S.: ugyanebben az interjúban Prigozsin azt is elmondta, hogy ha „a La Manche csatornáig kell majd menetelnünk, akkor van egy ideális terve”.

Nyitókép: Telegram-képernyőfotó

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. február 14. 17:01
ezek a szak? emberek honnan értesülnek a valóságról? sok a kamu!
blondibarbi
2023. február 13. 23:20
Bendarzsevszkijnek: közel van az ukrán összeomlás. Tulajdonképpen már tavaly márciusban bekövetkezett, azóta csak hullanak az emberek és pusztul az ország, "hála" érte Ukrajna "gazdájának" és a politikájának... :(((
youngboy
2023. február 13. 22:39
Lehet, hogy igazad van faszikám: nem omlik össze az amerikai csicska zenebohóc hatalma ezen a héten vagy ebben a hónapban. De előbb-utóbb biztosan összeomlik. S akkor az ukrán nép fogja fellógatni a Majdanon egy fára azért a pusztulásért, amit idegen érdekekért meg a korrupt hatalmát féltve hozott erre a szerencsétlen országra.
blondibarbi
2023. február 13. 20:22
Már rég lyuk SE lenne a seggükön, ha nem tömné őket MINDENNEL az USA és az USA parancsára a Nyugat ! Akkor meg mire verik magukat...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!