A demokrácia pusztán ürgebőrbe varrt nagyhatalmi nyomásgyakorlás

2023. március 30. 17:04

Halkan kérdezem: hogyan robbant fel az Északi Áramlat gázvezeték?

2023. március 30. 17:04
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Miközben újra csúcsra járatják a »demokráciát« – amely patinás fogalom mára az Egyesült Államok demokrata adminisztrációjának nettó érdekeivé silányult csomagba pakolva és szivárványszín csinos emberi jogi masnival átkötve – halkan kérdezem, hogy mikor kapunk válaszokat azokra az »aprócska« kérdésekre, amik valóban húsbavágóan érintenek mindannyiunkat:

– miként tört ki a Covid19 világjárvány?

– hogy zajlott az uniós vakcina beszerzés?

– hogyan robbant fel az Északi Áramlat gázvezeték?

– vagy épp idehaza: hogyan lehetséges, hogy marionett figuraként játszanak zsoldos hazai politikusokkal a magyar emberek demokratikus döntései és elemi érdekei ellenében, mit sem törődve a demokratikus választás, a jogállam vagy a nemzeti szuverenitás semmibevételével?

E kérdések valódi megválaszolása nélkül a demokrácia pusztán ürgebőrbe varrt nagyhatalmi nyomásgyakorlás. A nép uralmáról szóló diskurzus pedig csak szemfényvesztő hatalmi játszma. Semmi több.”

Nyitókép: MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2023. március 31. 10:03
Nem jól tudja Máthé Zsuzsa. A "demokrácia" szó nem főnév, amit más főnévvel lehetne helyettesíteni, hanem ige - amint azt tegnap a villamoson megtudtam egy szivárványszínekbe öltözött lány vászontatyójáról, akinek a telefonálásából annyi jutott el hozzám: "majd, ha kormányon leszünk!"... Remélem, sohanapján.
Hazafi Teddymackó
2023. március 31. 09:39
Ez az Zsuzsa, amíg meleg, üsd a vasat. Egy kis segítség: Pfizer files. https://reitschuster.de/post/us-senat-erdrueckende-beweise-fuer-labor-theorie/ https://www.achgut.com/artikel/die_pfizer_files
1000bocs
2023. március 31. 09:32
"Halkan kérdezem: hogyan robbant fel az Északi Áramlat gázvezeték?" Hogya, hogyan. Demokratikusan. A nyugati értékek nagyobb dicsőségére. A nem terjeszkedő amerika, az igazságos és nem elnyomó amerika végre fellép és miután megmondja hogy elintézi az Északi áramlatot és mindenki biztos lehet benne az nem fog létezni többé, amikor a vezeték felrobban blokkolja a szövetségeseivel az ENSZNÉL a kivizsgálást indítványozó kezdeményezést. Ott sem volt. És ennek minden nyugati demokrata tapsol. Innen is lehet érezni hogy van némi gond ezekkel az úgynevezett demokratákkal. És nem csak azokkal, akik a rendszerváltás után egy éjszaka leforgása alatt komcsiból európaiértelembenvettdemokraták lettek... Valami bűzlik, de a mi demokratáink szeretik ezt. Ezt a bűzt.
-Zsolt-
2023. március 31. 00:01
Zsuzsika jobban érzi magát a despotizmusban, hiszen tudja, ha szorgalmasan nyal továbbra is, a despota lök neki jutalomfalatkákat az asztalról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!