Pressman és a brit örökség

2023. május 07. 17:21

Nemsokára fehér atyák sem lesznek, hanem barna és sárga atyák, de majd ők is pont ugyanúgy fognak viselkedni a bennszülöttekkel.

2023. május 07. 17:21
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok.hu

„A nagykövetség konferenciája nem közelítette, hanem távolította a feleket. Csak arra volt jó, hogy kiderüljön, semmi értelme egymással tárgyalni, a felettes én kegyét kell csak keresni, akkor jutunk közelebb a magunk igazságához. Pressman gesztusa, amikor leteremtette a magyar felet, hogy az nem viselkedik helyesen, az elvárható módon, üzenet volt. Az ukránoknak azt üzente, hogy jó nyomon járnak, a magyaroknak meg azt, hogy panaszkodhatnak bármilyen igazságtalanságra, lehetnek a kéréseik/követeléseik bármennyire is jogosak, a morál nem helyettesíti a geopolitikai érdeket. Akkor sem, ha mostanában a pőre geopolitikai és gazdasági érdekeket sokan szégyenlősen átfestik morál-rózsaszínűre.

Az ukránok kapcsoltak, megérezték a korszellemet, most Magua szerepét játsszák nagy átéléssel. Zelenszkij nem véletlenül mond olyanokat a torokhangon előadott, késő esti televíziós szónoklatai során, hogy »ha Szürke Haj (Putyin) meghal, Magua (Zelenszkij) megeszi a szívét, de még mielőtt meghal, Magua (Zelenszkij) elvágja gyerekei (Prigozsin, Kadirov, Geraszimov) torkát, hogy Szürke Haj (Putyin) tudja, írmagja (Orosz Föderáció) sem marad ezen a földön«. Zelenszkij persze később csalódni fog, amikor a fehér atyái (USA és Oroszország) kiegyeznek, miközben még nem festette vér a csatabárdját (nem szerezte vissza Donbászt és a Krím-félszigetet), hiszen neki vannak egyéb céljai. Most, hogy nagy hadifőnök lett, a világ elismerését kéri. Arra számít, hogy új idők kezdődnek, amikor a ukránok ráébrednek az erejükre, új kereskedelmi feltételeket szabhatnak mindenkinek, elvehetik a szomszédaik földjét, az oroszok, tatárok, románok, bolgárok, lengyelek, görögök tulajdonát, és dollárra cserélhetik a többi országgal. Egyenlőként az amerikaiakkal, egyenlő erővel. 

Ahogy Magua tévedett, úgy Zelenszkij is téved, a Nagy Fehér Atya már rég mással lesz elfoglalva, amikor lehajítják valami hegyről. Az önhittség lesz a veszte, csak ez nem segít sem az ukránokon, sem a magyarokon, akik itt maradnak az egymáshoz vágott sértéseikkel és az egymás ellen elkövetett vétkeik társaságában. Persze, a laszti most az ukránok oldalán pattog, mi felismertük a nekünk szánt szerepet, és nem kértünk belőle. A »tartsd az ellenségeidet közel, a barátaidat távol« tanács nem arra szolgál, hogy egy tengeren túlról jött ajánlatért cserébe a szomszédaiddal ellenségeskedj.

Hogy kik történetben a huronok és mohikánok, meg milyen térfélen fociznak éppen, az lényegtelen, a fehér atyák pont úgy viselkednek, mint 250 éve. Csak most éppen az amerikaiaknak és oroszoknak nevezik őket. Nemsokára fehér atyák sem lesznek, hanem barna és sárga atyák, de majd ők is pont ugyanúgy fognak viselkedni a bennszülöttekkel.”

Nyitókép: Facebook

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 08. 13:51
Prosti srácok..ugyammá..
Igazszó
2023. május 08. 11:01
Azz hazudja ez a nernyik kitartott geci, hogy: - "Az önhittség lesz a veszte, csak ez nem segít sem az ukránokon, sem a magyarokon, akik itt maradnak az egymáshoz vágott sértéseikkel és az egymás ellen elkövetett vétkeik társaságában." Érdekelne milyen magyartol hoholt ért sértésekre, vétkekre gondolt ez a hazug nernyik geci!
Jason Bourne
2023. május 08. 08:15
Jó a hasonlat, de ha Zelenszkij=Magua, akkor ki Csingacsguk, Unkasz, de a legfontosabb ki Sólyomszem?
SigSauer
2023. május 08. 00:32
Már az is "üzenet" volt, hogy ideküldtek egy buzit. Lassan akár ki is dobhatjuk. Az is "üzenet" lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!