A közösség, amely kiűzi gondolkodásából az Istent, hanyatlásra van ítélve

2023. május 25. 08:17

Szent István sikerrel óvta meg a magyarokat ettől.

2023. május 25. 08:17
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

»A népek, amelyek szétszaggatták a törvények Isten ujjával kötözött kötelékét, különbféleképpen pusztultak el…«

(Szent István, Intelmek)

Államalapító királyunk fiához címzett Intelmeiben arra figyelmeztet, hogy a közösség, amely kiűzi gondolkodásából az Istent és szembemegy jogalkotásában a teremtés törvényeivel, hanyatlásra van ítélve.

Szent István sikerrel óvta meg a magyarokat ettől – egy maihoz hasonló, átalakuló világban. Hite Istenben és a keresztény magyar államban sikerrel koronázta országalapító művét. Mi pedig neki és szellemi örököseinek köszönhetjük, hogy ezer évvel később is itt élhetünk.

E hagyaték őrzése és továbbépítése ma is életbevágó fontosságú jövőnk szempontjából. Egy világban, ahol az élet szentsége már nem evidencia, amelyben lassan az sem tudható, hogy valaki fiú-e vagy lány, ahol az emberi kapcsolatok a digitalizáció miatt radikális átalakuláson mennek át, s ahol a teremtett világ kizsigerelése soha nem látott méreteket ölt, tudható: baj van.

De az értékes életet kínáló életforma receptje ma is adott! A teremtettség tudata méltósággal és felelősséggel ruházza fel az embert, akit Teremtője aktív, világot formáló társaként hív az életbe.

A Szent István Intézet azzal a küldetéssel jött létre lassan két éve, hogy a keresztény társadalmi tanításra épülő életforma értékességét felmutassa. Kutatásainkkal, kezdeményezéseinkkel és a közbeszéd formálásával e gondolatiságot képviseljük kis csapatunkkal a magyar közéletben.

Legyetek Ti is Szent István követői itt, ebben a virtuális hazában is!”

Nyitókép: Máthé Zsuzsa Facebook-oldala

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. május 28. 00:52
Kedves Szerző! ,,A közösség, amely kiűzi gondolkodásából az Istent és szembemegy jogalkotásában a teremtés törvényeivel, hanyatlásra van ítélve..” Ennek a logika ellentmond némileg. Ugyanis a ,,teremtés törvényei” hiten alapulnak. És most nem a HIT magasztos jelentésére, hanem a prózaira utalok. Hogy a közösség egyes tagjai közül annak, aki nem hiszi, illetve aki mást hisz, ez a fogalom értelmetlen. És ennek a történelem tényei is ellentmondanak. Ugyanis a FEJLŐDÉS egyik fontos ismérve volt, hogy a közösség oly módon űzte ki a gondolkodásából Istent, hogy a világi életéből kizárta Isten egyházait. Sztem - bár biztos ez is viszonylag jó pénz -, de jobb lenne, ha ezeket a kinyilatkoztatásait megtartaná magának, és a hívő közegének. Mert megalázó Önre nézve, hogy ilyen egyszerű cáfolatoknak teszi ki magát. És kinek jó az? Nekem például nem egy öröm. És Magának?
szintetikus
2023. május 25. 12:55
Miért, isten találta fel az uniós pénz lopását te cseléd? :DD
Coupdetat
2023. május 25. 12:19
de qrvára hülye vagy te B+ !!! ---------------------------------------------------------------------------- "Eddig 1050 mlrd Ft támogatást kaptak az akkugyárak , ebben nincsenek bennne az adókedvezmények mert azok adótitkok a kormány szerint. Komáromi, gödi, iváncsai, debreceni gyárak 772 mlrd közpénzt kapnak 15 200 munkahelyért aminek több mint a felét külföldi munkavállalókkal töltik fel. Egy munkahelyre 95 mill. Ft támogatás jut közpénzből, ami azt jelenti, h 12 évig mi fizetjük a dolgozók bérét járulékostól."
pintyőke
2023. május 25. 11:09
A magyarság sorsneurózisa a kereszténységből származik. Úgy áll rajtunk, mint tehénen a gatya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!