Buta civilek és bölcs politikusok

2023. július 01. 19:24

Kétséget kizáróan bizonyítható, hogy mi, ostoba civilek nem értünk a politikához.

2023. július 01. 19:24
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Kétséget kizáróan bizonyítható, hogy mi, ostoba civilek nem értünk a politikához. Csökött agyunk nem tudja befogadni azt a sok zseniális gondolatot és rendelkezést, szabályt, melyek mentén a politika és a politikusok működnek, tevékenykednek, s amelyeket természetesen kizárólag a mi boldogulásunk érdekében találtak és találnak ki. Ezeket ugyebár rendre próbálják velünk megértetni, csak hát mi rendre nem akarjuk, vagy nem vagyunk képesek felfogni intézkedéseik, jogszabályaik lényegét, így aztán igen ritka, hogy a buta civilek és a bölcs politikusok megtalálnák a közös nevezőt. Értetlenségünkre (butaságunkra) számos példát tudnánk felhozni, a mindennapok hordalékából.

Nem oly régen e lap hasábjain tisztelettel meg is kértem a Molnár Csaba nevű politikust, uniós képviselőt, ugyan magyarázza már meg azon kijelentését, amely szerint »hazafias kötelességem, hogy az EU-s forrásokból nekünk járó pénzek ne érkezzenek meg. Addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz kerül. Nekem hazafias kötelességem megakadályozni, hogy az uniós pénzek Magyarországra érkezve négy-öt ember zsebében tűnjenek el«.

Nos, minden buta, ám ennek ellenére tisztességes civil ember joggal követeli, hogy a bűn elkövetőjét, ez esetben tehát azt a négy-öt embert, akiknek zsebében eltűnnek az uniós pénzek, nevezze meg Molnár úr. S mert nem tette, ő bűnpártoló. Ami tudomásom szerint bűntetendő cselekedet. Várnánk tehát a bölcs politikusok (legyenek bármely párt képviselői) megszólalását ez ügyben, bár én annyira buta vagyok, hogy elvárnám, ugyan szólaljanak meg már a jogászok, bírók, ügyészek, ügyvédek is, s némi magyarázattal szolgáljanak arra, megáll-e a bűnpártolás ténye ebben az esetben. Eszükben sincs a jelek szerint, magyarán ők is buta civilnek tekintik azokat, akik egy-egy feltűnő ügyre magyarázatot várnának.”

***

Márki-Zay beismerte, hogy kormánybuktatásra kapták az amerikai pénzeket

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke továbbra is tagadja, hogy sértegette volna a Fidesz szavazóit.

 

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. július 02. 18:20
JOT baloldaltol meg nem latott a Vilag ! nem is fog !
olajfa1
2023. július 02. 17:06
Igen! inkább Eva Kaili-hez érkezzen a pénz mint Horváth Csaba szerint... a: "hazafias kötelességem, hogy az EU-s forrásokból nekünk járó pénzek ne érkezzenek meg. Addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, önkormányzatokhoz, vállalkozásokhoz kerül. "... Hááááát mit ne mondjak!... Az Osztrák-Magyar Monarchiában az ilyet több tízéves börtönnel jutalmazták!... /persze, az nem volt "liberális"... és az nagyon elavult és maradi volt... -bár a szoci időkben még halál büntetés is kinézett egy ilyesmi kijelentés után... -sőt még ennél kevesebbért is.../
Igazszó
2023. július 02. 12:48
Az a ciki Kata, hogy a téged és a többi jobbernek látszó kollégádat a rádióból kibaszó, 2006 őszén a radiót internaló, kínzó hellyé züllesztő such ma is kövér szolgája az ogy. hivatal igazgatójaként. 13 éve. Te meg itt okoskodsz, ahelyett, hogy rájuk gyújtanád az irodájukat. De miért is tennéd? Te magad is a nemzeti átqrás aljas rendszerének gengsztere vagy, nem azt kell figyelni mit hazudoztok, hanem azt, amit csináltok.
Charlie5
2023. július 02. 08:53
Mert a lejobb szakma a ba-szakma, a lányok infláció követő díjszabást vezettek be. Itt nincs hiány ügyfelekben. Ha kenyérre nem telik a családnak prostira mindig van pénz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!