A nyúl tartása felelősség

2015. április 05. 11:36

Sokan vásárolnak élő nyulat húsvét idején, azonban az ünnep után már gondot jelent, hogy mi legyen az állattal.

2015. április 05. 11:36

A sok figyelmeztetés ellenére, még mindig sokan vásárolnak élő nyulat húsvétra. Az állattartás komoly felelősséggel jár, amit sokan nem akarnak vállalni, amikor elmúlik az újdonság varázsa, így az ünnepek után már gondot jelent, hogy mi legyen a nyulakkal.

Azért, hogy kevesebb nyúl kerüljön feleslegesen az utcákra húsvét után, az országban több helyen vannak nyúlsimogatók, ahol a gyerekek ismerkedhetnek az állattal. Ilyen állatsimogató a Fővárosi Állatkertben is van, ahol 2008-ig befogadták a megunt húsvéti nyulakat. Az állatkertben 2008-ban úgy döntöttek, hogy nem fogadják be a megunt nyulakat, ezzel is a felelős állattartás fontosságát igyekeznek hangsúlyozni, valamint azt, hogy az élő állat nem játék, arról gondoskodni kell hosszú időn át. Idén több állatvédő szervezet is az állatkerthez hasonlóan döntött.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2015. április 06. 12:52
" így az ünnepek után már gondot jelent, hogy mi legyen a nyulakkal. " PÖRKÖLT BAZMEG PÖRKÖLT! vagy tepsishús!
Portside Broadside
2015. április 06. 07:18
Pedig a megoldás adott :) Hitem szerint pont ezért is a nyúl az ünnep állata. Sokkal egyszerűbb elmagyarázni a kis Lalikának a vasárnapi nyúlpörkölt után, még a krémes előtt, hogy hova is tűnt a nyuszi, mintha mondjuk egy zsiráfot kapott volna :)
peninsulavaldes
2015. április 05. 21:16
a nyuszi jó, mindig.
Mindjárt
2015. április 05. 19:57
Egy ember nem érdemel jobbat mint ahogy az állattal bánik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!