Matolcsy: nőnek a bevételek

2010. november 05. 15:55

A nemzetgazdasági miniszter szerint 2013 és 2015 között évi ezermilliárd forinttal nőhetnek a költségvetés bevételei. Matolcsy szerint az Alkotmánybíróság múlt heti, végkielégítések megadóztatásáról szóló döntése óriási veszélyt jelentett.

2010. november 05. 15:55

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országos Érdekegyeztető Tanács pénteki plenáris ülésén elmondta: az Országgyűlés bevétele 2013 és 2015 között évi ezermilliárd forinttal nőhet, miközben a kiadások 6-800 milliárddal csökkenni fognak.

A miniszter szerint óriási veszélyt hordozott magában az Alkotmánybíróság múlt keddi döntése a végkielégítések megadóztatásával kapcsolatban. A válságadó esetleges áthárításáról Matolcsy György elmondta: „Nyilvánvaló harc lesz, a cégek megpróbálkoznak majd az áthárítással, de verseny van, és a háttérben ott állnak majd az állami intézmények is, így például a PSZÁF”.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. november 06. 14:50
Matolcsy egy dologban reménykedik,hogy a német gazdaság beindul és az huzza a magyart. A mercedes ha termel, állítólag 1-1,5 %-al nyomja meg a gdp-t. Ezt is gy-nek köszönhetjük
denever
2010. november 05. 21:16
nőni fognak, mégpedig munkahelyteremtéssel. elmondom, hogyan lesz itt 1.000.000 új munkahely. lesz adórendőrség adókommandóval. ők pedig az első egykulcsos adóév után kb 6 hónap türelmi idővel szépen rektális tükrözést végeznek el mindenkin, és könyörtelen büntetés és montechristo fog járni mindenkinek, akit elkapnak. szar lesz, sírnak majd a jogvédők, de ez kell a kifehéredéshez, ha nem megy önkéntesen. (vesd össze: land of the free, home of the _brave_. az IRS agenttől mégis mindenki fél) ha az a párezermilliárdos feketegazdaság munkahelyei legalizálódnak - ez mind munkaadói, mind munkavállalói oldalról kívánatos lesz 3-6 hónap adóterror után - akkor az érintett állások vagy kifehérednek, vagy megszűnnek. mivel pl a munkáltató beutalót kap a tent citybe. tehát nem feltétlenül lesz itt 1millió ÚJ munkahely, mert annak kb a fele most is megvan, feketén vagy szürkén. és ha jobban belegondolunk, az állam szempontjából a feketegazdaság munkahelyei nem léteznek. tehát ha kifehérednek, vadiújnak fognak számítani.
e_r
2010. november 05. 17:37
Megszólal a kókler: "Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökség beszámolója szerint azt mondta, hogy a kormány nyitott a nyugdíjrendszer jövőjéről szóló tárgyalásokra, ám elhatározása szerint a kötelező magánpillérre már nincs többé szükség. A hárompilléres rendszer kudarcot vallott, ezt be kell látnunk – mondta Matolcsy" Mitől vallott kudarcot?Mert ez a szakbarbár azt mondja?Vagy mert államilag kifosztják és elsorvasztják a mnyp-akat?Barom.
e_r
2010. november 05. 17:25
"Matolcsy szerint az Alkotmánybíróság múlt heti, végkielégítések megadóztatásáról szóló döntése óriási veszélyt jelentett. " Hát ha valaki igazán veszélyt jelent,az inkább ez a dilettáns s.ggfej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!