„Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc!” – nem fogták visza magukat a Románia elleni vereséget követően a magyar játékosok

2024. május 01. 16:14

Galló Vilmos és Bálizs Bence is kemény kritikát fogalmazott meg a kudarcos találkozó után.

2024. május 01. 16:14
SALLÓ Alpár; GALLÓ VilmosBolzano, 2024. május 1.
Galló Vilmos (k) és Salló Alpár (j), a román válogatott játékosa a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkőzésen a Sparkasse Arénában 2024. május 1-jén. Románia-Magyarország 2-1.
MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar jégkorong-válogatott két győzelem után 2-1-es vereséget szenvedett az egyébként főleg székely jégkorongozókra épülő román nemzeti csapattól az olaszországi divízió 1/A-világbajnokságon. A mérkőzést követően a magyarok közül többen egyáltalán nem is titkolták csalódottságukat, és egészen kemény nyilatkozatban nyíltan bírálták Don MacAdam szövetségi kapitányt. 

Galló Vilmos úgy fogalmazott, 

„Sajnos a szövetségi kapitány a bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. A szívemet-lelkemet kiadom a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe. 

Igyekszem ezen túltenni magamat, a jégen megmutatni, de eddig nem sikerült a tetszésére válnom. Kivett engem emberelőnyben is egy kicsit, ez eléggé felidegesített. Meglátjuk, mi lesz, sajnos kikaptunk, de szerintem volt rengeteg helyzetünk, belőhettünk volna párat. Elég frusztráló meccs volt, elég szomorú, de sajnos ilyen a hoki néha” .

Bálizs Bence valamivel visszafogottabban nyilatkozott, de nem volt nehéz kitalálni mire gondol.

„Kicsit nehéz volt a meccs előtt... Nem is tudom, hogy mondjam... Nem volt jó a hangulat az öltözőben sajnos. 

Nehéz beleállni akkor a mérkőzésbe, amikor a csapatnak a fejét ennyire megkeverik. Nyilván a játékosoknak is olyan mentalitásra van szükségük, hogy elengedjék, de azért nehéz, amikor napok óta onnan kapjuk, ahonnan nem kellene, és nem az van, hogy a csapat érdekeit szolgálná az egész. Így egy kicsit nehéz.

De hozzá kell tenni, a túloldalon nagyon jó kapusteljesítmény volt, rengeteg nagy helyzetünk volt, amelyben hatalmasat védett. Jól dolgoztunk, végig domináltuk a mérkőzést, de ma nem mentek be a gólok. Van még két mérkőzésünk, ott ennek változnia kell” – mondta a magyar jégkorongozó.

Ezt is ajánljuk a témában

Óriási blama a hoki vb-n: Románia legyőzte Magyarországot

A mérkőzés előtt nagyon egyszerű volt a képlet: a mieink kettőből két meccset nyertek meg, míg a székely játékosokra épülő románok még pontot sem szereztek a Divízió-1-es jégkorong-világbajnokságon. Ám a harmadik diadal helyett egy fájdalmas és váratlan kudarc következett.

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2024. május 01. 19:42 Szerkesztve
Azért nagyon nem örültem neki mikor azt láttam, hogy a romániai székelyek mennyire örülnek a magyar csapat vereségének, román válogatott győzelmének !!! Olyat is láttam, aki székelyföld felíratú, magyar címeres mezben ellenünk szurkolt. Bele is gondoltam, kell nekünk a Magyar Hokiligában román csapat felkészítését biztosítani ?! Jobb lenne ha a "székely magyar" hokisok, ezek után Bucurestibe járnának Budapest helyett. Aztán legközelebb győzzön a jobb.
hannibal2
2024. május 01. 18:05
Talán jól jött ez a verés a székely legényektől, mert ezek szerint rendet kell tenni...
balbako_
2024. május 01. 18:01
20- nál többen voltak?
Moslékzabáló
2024. május 01. 16:34
Ez a nagy gond, nem a vereség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!