Hajdúhadház: polgárőröket állított elő a rendőrség

2011. április 15. 20:32

Előállította a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját a rendőrség pénteken kora este Hajdúhadházon.

2011. április 15. 20:32

„Járőrözési tevékenység” miatt elállítottak öt embert a hajdúhadházi rendőrkapitányságra. Garázdaság szabálysértés miatt indult ellenük eljárás. Gyüre Csaba jobbikos képviselő a rendőri akcióról szólva azt mondta: az egyesület tagjai pénteken délután nem járőröztek, hanem civilként aláírásokat gyűjtöttek Hajdúhadház főterén. A már több mint 2.000 aláírást tartalmazó kérdőíven arra válaszolhattak a település lakói: akarják-e, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület továbbra is Hajdúhadház területén maradjon.

A politikus tájékoztatása szerint öt jobbikos országgyűlési képviselő jelentétében, mintegy 30-40 rendőr, ingre vetkőztette és személyenként legalább 10 percig vizsgálta az ellenőrzés alá vont 9 ember ruházatát, majd közülük öt embert elvittek. Hármat közülük olyan erősen bilincseltek meg, hogy őket ellátásra a debreceni klinikára kellett szállítani.

Az Országos Rendőr-főkapitányság péntek délután azt közölte, hogy „rendőri jelenlétre” megszüntette járőrözését a Hajdúhadházon tartózkodó csoport. A közlemény szerint rend és nyugalom van a településen.

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. április 16. 23:36
Azért ez eléggé gáz volt, hogy a bíróság simán ejtette a vádakat. Tán nem a garázdaságra kellett volna hivatkozni. Ha arra a passzusra hivatkoznak, ami viszont megállta volna a vádat, akkor a Jobbikot úgy caklipakli be lehett volna tíltani.....
picur3ka
2011. április 16. 15:03
Helyi kommentelo: Az eljarast megszuntettek, levettek a bilicset a nem-elkovetokrol es hazaengedtek oket. Mi leszen azonban a bunozo rendorokkel es ciganyokkal?
atila68
2011. április 16. 13:06
Értem én kérem; járőrözés = garázdaság
drieno
2011. április 16. 11:02
"etnikai konfliktus", na ne röhögtessenek! A kutyát nem érdekelnék a rómaiak, ha nem lopnának mint állat mindenkitől, akit a balsors az útjukba vet, hanem a földjüket művelve éldegélnének, mint bárki más vidéken. A vidéki embereket sose vetette fel a pénz, de a két kezük munkájával, állattartással, földműveléssel amíg bírtak mozogni, fel tudták emelni a kezüket, gondoskodtak az ennivalóról. A rómaiak most ettől is megfosztják őket, ellopják a munkájuk minden gyümölcsét, és ha ellenállnak, bántalmazzák, akár meg is ölik őket. Ez volna az "etnikai konfliktus"? Amikor egy csoport úgy dönt, hogy őt el kell tartani a többieknek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!