Hajdúhadház: szabadlábon a polgárőrök

2011. április 16. 15:26

Megszüntette az eljárást a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagja ellen a bíróság.

2011. április 16. 15:26

Megszüntette a garázdaság miatt indított eljárást, és azonnali hatállyal szabadlábra helyezte a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját szombaton a Debreceni Városi Bíróság. Deli Tímea bíró szerint nem minősül szabálysértésnek az, amit az öt személy tett. A rendőrség képviselője fellebbezett, így az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet.

A rendőrség pénteken Hajdúhadházon állította elő, majd vette őrizetbe az öt férfit, akik szórólapokat osztottak és aláírásokat gyűjtöttek arról, hogy a lakosság támogatja-e a városban maradásukat.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
==T==
2011. április 16. 21:18
„Miért pont ide jöttek a gárdisták? Na, mé’?” – kérdi tőlünk egy húsz körüli srác, mintha nem tudná a választ. „Betörők meggyilkoltak egy idős asszonyt. Ezért választották Hajdúhadházát.” „Ja, hát az nem volt igazi gyilkosság. Bement pár gyerek az udvarába, a férfi meghallotta, kijött, pofán verték, aztán kijött a nő is, és ő is kapott. Mondom, nem volt gyilkosság.” Mosolyog. Támasztja tovább a kerítést. Néz. Egy asszony az utcai „nyomós kútra” mutat. „Idejárnak vízért és fürödni is a cigányok, a szaros pelenkát meg bedobják szembe az árokba, megnézhetik. Olyan az, mint egy naptár. Segélyosztásnál energiaitalos dobozzal van teli, aztán ahogy fogy a pénz, sörösüveggel. Csak a Libero állandó. De a felnőttek is ideszarnak. Közel a kocsma, indulnak haza részegen, eddig bírja a belük. Mit csinálhatok? Dobok fél lapát földet a piszkukra. A kerítés melletti virágot is kihugyozták. Szólni nem lehet nekik, mert földig leverik az embert. Ha szembejönnek a járdán, kimegyünk a sárba.” „Majd’ mindegyik házba betörtek már, viszik, amit érnek – így a farmeres. – A múltkor hallom, hogy matat valaki a szomszéd ház padlásán. Beszóltam a kapitányságra, azt mondták, nem érnek rá. Aztán egy fél óra múlva, amikor elindultak a tolvajok, valami vasat szedtek össze, dobálták ki a kerítésen, és tolták el biciklire pakolva, telefonáltam a rendőröknek, hogy most már ne jöjjenek. Egyik haverom itt dolgozik az őrsön, kérdeztem, miért nem csinál valamit. Azt felelte: az én fiam is ezen az utcán jár az iskolába, hülye lennék kötözködni velük. Nekem három nagy kutyám van, havi harmincezer a táp, de így sem érzem biztonságban a családomat. Annak idején az apámék elkaptak a fészerünkben egy cigánygyereket, rátették a tuskóra a kezét, nagyapám meg emelte a baltát, hogy lecsapja. Aztán persze elengedték, de megfenyegették, ha még egyszer átugrik a kerítésen, lesújt a bárd. Egy óra sem telt el, és téglával valaki bedobta az ablakot, még a karnis is leszakadt. Na, megérte?” http://www.fn.hu/belfold/20110415/jarorozes_hajduhadhazon/
==T==
2011. április 16. 21:17
Pintér után a sündőrök is beleszaladtak egy ki nem kényszerített pofonba.
bmucsai
2011. április 16. 20:59
Az állam nem mondhat le erüszak monopóliumáról. A rendőri létszám kevés. Államosítsák a biztonsági cégeket pl Incal -t , mindjárt lenne létszám. Kiképzésükig ők is tudnának sétálni mint a polgárőrök, utána lenne elég rendőr. Nincs magán biztonság, magánhadsereg, csak állami. Az államnak nagyobb tömeget kell mozgósítania a rend fenntartására.
Öreg
2011. április 16. 20:42
Csak közvetlen információnak higgyetek! Ezek szerint a kisebbségnek csak a polgárőrség, a rendőrség és a polgármester van az útjában. A polgárőrség azért, mert masírozik , a rendőrök azért, mert igazoltatnak és részrehajlók. /Ha a cigány 2-3 tyúkot elvesz, lecsukják, mig a magyar 100 milliókat lop/ A polgármester nem adja a segélyt, ha a telken egy kis szemét van...és igy tovább.Eközben a helyi-nem cigány- lakosság szeretné, ha megv édenék és nem szögesdrótok között kellene élnie. A FIDESZ itt nagy bajban van, mert a tegnapi intézkedésével rendet nem csinált ugyan, de a helyi-törvénytisztelő- lakosságot magára haragította, amit nem pótol a minden lében kanál civil szervezetek esetleges helyeslése./amit egyébként nem hiszek, mert ujabb igényeik lesznek/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!