A szakorvosok is kapnak pénzt, de feltételekkel

2011. július 26. 16:40

A rezidensekével azonos feltételek mellett támogatná a kormány a szakorvosokat és a szakdolgozókat.

2011. július 26. 16:40

Az egészségügyi államtitkárság közlése szerint összesen tizenkétmilliárd forint jut EU-s programok révén a szakorvosok és szakdolgozók továbbképzésének támogatására. Ebből hatmilliárddal a szakképzésen, továbbképzésen részt vevő szakorvosokat és szakdolgozókat támogatnák. A pályázati pénzek elnyerésének feltétele, hogy a pályázóknak legalább annyi ideig kell még a közszolgálati egészségügyben dolgozniuk, ameddig az ösztöndíjat kapták. Továbbá ez idő alatt nem fogadhatnak el hálapénzt.

A maradék hatmilliárd forintot az intézmények kapják meg. Amelyek ezt a dolgozók továbbképzéséhez kapcsolódó helyettesítésekre, illetve foglalkoztatási támogatásra használhatnák fel.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 27. 13:03
Amiről már írtam. "Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél..." "Budapest - Nem kell csúszópénzes borítékot dugni az orvos zsebébe az állami vezetőknek, ha extra orvosi ellátást akarnak! A 138 miniszter, államtitkár és miniszteri kabinetfőnök akkor is előjogokat élvez, ha orvoshoz kell fordulnia. A költséget, 20 millió forintot, mi fizetjük. Magyar Közlönyből kiderül: a 192/2010. (VI. 10.) kormányrendelet szerint az állami vezetőket térítésmentes egészségügyi ellátás illeti meg. Ezt a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központ, valamint a Semmelweis Egyetem (SOTE) kijelölt intézményeiben vehetik igénybe. Ez nem azt jelenti, hogy potyogó vakolatú várótermekben kell órákat várakozniuk. Legalábbis erről árulkodik a SOTE honlapja. „Az állami vezetők részére... soron kívüli, magas színvonalú egészségügyi ellátást nyújtunk (VIP ellátás)" – hirdeti az internetes oldal. Sőt azzal is büszkélkednek, a „fekvőbeteg-ellátás az ezen célból kialakított, magas színvonalú hotelszolgáltatást biztosító lakosztályban történik".
DrMorcz
2011. július 26. 18:30
Bocs, hogy beleszólok, de orvos-oldalról meg azt látom, hogy egyre több az arrogáns, buta és beképzelt beteg, aki úgy beszél az orvosával, mint a kutyával, vagy (és ez nem a jobb eset) meg akarja venni kilóra. Szóval egyetértve azzal, hogy nyilvánvalóan vannak bunkó orvosok is (és a nem-bunkó orvosoknak is jobb lenne nélkülük), nem lenne rossz rájönni, hogy a hiba nem csak az orvosok készülékében van. Ha társadalmi szinten elfogadott a taplóság, akkor az eü-ben sem fogtok mást kapni. A mosdó és a törölköző, ugye... Az orvosok elvándorlásának csak egyik oka a nevetségesen alacsony fizetés. A másik ok a (nem anyagi) megbecsültség hiánya.
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 26. 17:19
De azért biztos ami biztos, akik közel vannak a tűzhöz, azokat a SOTE kijelölt intézményei és a Honvédkórház fogja ellátni. Nehogymár leereszkedjenek a pórnép közé! Amúgy fiúk már lépéshátrányban vagytok, nem tűnt még fel?? Az orvostanhallgatók 70%-a már eleve külföldre pályázik, és már most van olyan szakirány ahol súlyos ellátási zavarokat okoz az orvoshiány. Persze ez benneteket nem érdekel, hiszen nektek mindig lesz orvosotok...
HSL
2011. július 26. 17:13
majd a szakorvosokk jobb feltételekkel húznak el a haldokló nyugatra és nyasgem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!