Lesz béremelés az egészségügyben

2011. október 15. 12:38

Az egészségügyi béremelést fogja szolgálni a chipsadóból befolyó 15 milliárd forint - nyilatkozta Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek tett interjújában kitért a kórházi rendszer tervezett átalakítására is: elmondása szerint intézménybezárás nem, funkcióváltások azonban várhatóak lesznek.

2011. október 15. 12:38

Nem lesz intézménybezárás a kórházi rendszer átalakítása során, funkcióváltások azonban szóba jöhetnek - mondta el a Magyar Nemzetnek Szócska Miklós. Az egészségügyi államtitkár kijelentette: robbanásszerű módosítások nem várhatóak, valamint közölte, hogy a gyanús kórházi szerződéseket átvizsgálják, és nem tartja kizártnak, hogy a gyanús szerződések miatt büntetőfeljelentést tesznek.

 
Szócska kifejtette hogy a chipsadóból származó 15 milliárd forint a béremelést fogja szolgálni. Elmondta, tudják mit kell tenni az orvosok, rezidensek itthontartásáért és néhány éven belül el is fogják érni ezt a célt. 
 
„Nővérek dolgoznak három műszakban 80-90 ezer forintos fizetésért és az életéveiket áldozzák fel az egészségügyért. Úgy gondolom, ez a helyzet nem tűri azokat a megalkuvásokat, amelyek a kiszervezések területén általam tudottan is léteznek” - tette hozzá az államtitkár.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. október 17. 12:20
Szócska eddig sem tudott semmit, ezután már nem bízom benne,hogy valami szikra révén "lucidum intervallum" jelentkezne nála...haszontalan ember...semmitmondó "szócskákkal"...
naugye!
2011. október 16. 13:24
Nem értitek az ötlet zsenialitását. Elmagyarázom. Minél több chipset eszik a nép, annál több a befolyó adó, annál több jut orvosbérre. Minél több chips fogy, annál betegebb lesz a nép, de minél betegebb a nép, annál több az orvosbér is. Minél több az orvosbér, annál több chipset ehet a nép, hiszen erősödök az egészségügyi háttér a chipsadóból befolyó összegből. Ez tehát egy önkagát erősítő folyamat. Chips, chips, hurrá!
tarackos
2011. október 16. 10:53
Akár el is lehetne fogadni, ha mondjuk néhány év távlatában látnánk számokat. Akármelyik ágazatot nézzük, 100 milliárdos nagyságrendű forrás kell a bérek rendezéséhez. Ehhez képest Szócska virít tizenötöt és egy ígéretet, majd néhány év múlva. De azt, hogy mennyi a néhány év és mennyi lesz a pénz arról nincs info. Ráadásul ehhez is másfél év kellett. Így nem csoda ha a rezidensek, ápolók elhúznak...
Talon Karrde
2011. október 16. 05:23
Ez jó lenne, csak sikerüljön (ne kelljen majd épp másra a pénz).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!