Hoffmann: Konszenzus övezi a NAT-ot

2012. május 23. 18:15

Az oktatásért felelős államtitkár szerdán kijelentette: a közvélemény-kutatási adatok alapján társadalmi konszenzus alakult ki a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban.

2012. május 23. 18:15

A Nemzeti Alaptantervet nagy konszenzus övezi, egy ezerfős mintán alapuló közvélemény-kutatás során a válaszadók 90 százaléka igennel felelt az azzal kapcsolatos kérdésekre – mondta Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár szerdán a Borsod megyei Edelényben.

Az államtitkár a Szent Miklós görög katolikus általános iskolában tartott sajtótájékoztatón az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: már több mint két hónapja annak, hogy a NAT első változatát kitették a honlapra és arról társadalmi vitát kezdeményeztek. Aki akarta, már elolvasta, megnézte ezt az egyébként vaskos, nyomtatásban csaknem háromszáz oldalnyi anyagot – tette hozzá Hoffmann Rózsa.

 
Mint mondta, az anyagból ki-ki „csemegézve” ragad ki egy-egy részletet, pedig vitathatatlan, hogy azzal visszatértek a tartalmi szabályozáshoz, az új – a kormány által a múlt héten elfogadott - tantervet ugyanis a korszerűség, a modernség és a gyakorlati élettel való összehangolás jellemzi.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. május 24. 09:53
Győzelmi jelentésekben verhetetlen a magyar politikusi mezőny.
janka
2012. május 24. 01:08
"korszerűség, modernség"- igen, igen!!! Wass Albert meg Nyírő József.....egészen korszerűek a fasisztoid nézeteik, és milyen modern fiúk!
=nessuno=
2012. május 23. 21:04
Nézőpont kimutatta?;):D:D
trespass
2012. május 23. 19:52
Konszezus: igen, rossz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!