Médiaoktatás Bűvösvölgyben: összefogott a szakma

2012. december 16. 09:08

A mai bonyolult társadalmi rendszerben egyre inkább szükség lesz arra, hogy gyerekeinket kritikussá tegyük az internetes tartalmakkal szemben – nyilatkozta Böröcz István a budai oktatóközpont rendezvényén.

2012. december 16. 09:08

Szalai Annamária pénteken, egy díjkiosztó keretében köszöntötte Budapesten, a hatóság épületében azokat, akik részt vettek az NMHH és partnerei által kialakítandó médiaértés-oktató központ névpályázatán, és ötletük a legjobbak között végzett.

A jövőre, a budapesti Hűvösvölgyi úton, egy villaépületben megnyíló központ 9-16 éves fiatalokat vár majd, akik interaktív módon, az alkotófolyamatokba bekapcsolódva, a legmodernebb eszközök segítségével ismerhetik meg a média világát, igazodhatnak el a televíziók, a rádiók, a nyomtatott sajtó vagy a hírportálok munkájában, de ahhoz is segítséget kapnak, hogyan értelmezzék a reklámokat és tegyenek különbséget értékes, illetve értéktelen tartalmak között.

A hatóság elnöke a Bűvösvölgy nevet kapó kezdeményezést egyedülállónak nevezte, mivel a központ tartalmában és céljaiban eddig Magyarországon nem létező pedagógiai programot valósít meg. Egyedülállósága abban is áll, hogy az eddigi legszélesebb körben fogta össze a média- és hírközlési iparág szereplőit – fűzte hozzá Szalai Annamária.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!