Négyszázmillióért venne mentőhelikoptert az OMSZ

2013. január 17. 09:42

Nyílt közbeszerzésen, nettó 393 millió forintért használt helikoptert vásárolna az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

2013. január 17. 09:42

Az eddig csak polgári célra használt, üzemképes helikopter maximum 2 600 kilogramm kabinterheléssel – és külső függesztésű terheléssel – maximum 2 800 kg felszálló tömegű lehet. Követelmény a két gázturbinás hajtómű. A jármű gyártási éve nem lehet 1995-nél korábbi, és alkalmasnak kell lennie arra, hogy két perccel a személyzet beszállása után felszálljon.

További követelmény, hogy – legalább 210 kilométer/órás repülési utazósebesség mellett – legalább 120 perces repülésre legyen alkalmas. A hajtóművek hátralévő üzemideje a nagyjavításig legalább ezer óra kell legyen. A felhívás szerint járműben – az alapvető mentőfelszerelésekkel és eszközökkel együtt – legalább egy pilóta és legalább kéttagú egészségügyi személyzet, valamint legalább egy, hordágyon fekvő beteg kell elférjen. Az ajánlatok beadási határideje február 26.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
josip
2013. január 17. 13:00
Helikoptert venne? De mégis, mi a fenének? Van egy rakat mentőhelikoptere a mentőszolgálatoknak, csak pénz nincs az üzemeltetésre. Egyetlen mentőhelikopter van az használatban országban, a többiek letakarva állnak a hangárban. Most vesznek mégegyet, hogy legyen mire teríteni az utolsó ponyvát?
na nem úgy van az
2013. január 17. 10:45
egy felszerelet rohamkocsi 30 millió körül van. nem értem mi kerül 400 millióba egy használt helin no meg nem inkább árajánlatot kellene kérni, nem pedig megmondani az összeget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!