Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak

2013. április 04. 15:05

A győri létesítményben hetven adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli krízisszállót rendeztek be.

2013. április 04. 15:05

Krízisközpontot adtak át hajléktalanoknak csütörtökön Győrött. A beruházás során egy önkormányzati tulajdonú épületet újítottak fel: a létesítményben hetven adagos konyhát, 60 férőhelyes nappali melegedőt és hatvan férőhelyes téli krízisszállót rendeztek be. A felújításra és az intézmény berendezésére 270 millió forintot költöttek, hogy a korábbiaknál sokkal korszerűbb, kulturáltabb körülmények között helyezhessék el a rászorultakat – mondta Borkai Zsolt polgármester az átadási ünnepségen, kiemelve: egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak a fedél nélkül maradt embereknek az intézményben, ahol mentális segítséget is nyújtanak az erre rászorulóknak.   

A hajléktalanokat ellátó nappali centrum átadása „kézfogás” – mondta köszöntőjében Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára. „A város egyrészt nyújtja a kezét, próbál azoknak segíteni, akik erre rászorulnak, másrészt várja, hogy megfogják a kezét, s akiknek szükségük van rá, azok igénybe is vegyék az ellátást” – fogalmazott. Majd rámutatott: fontos, hogy az bajba jutott emberek életvitelükkel tegyenek azért, az intézmény jelenlegi színvonalát, kulturált megjelenését meg tudja őrizni.

A helyettes államtitkár szólt arról, hogy a kormány eddigi tevékenységével bizonyította, hogy a legelesettebbek felé kinyújtja a kezét. Ezzel összefüggésben az ünnepséget követően újságíróknak elmondta: a szociális hálózat működtetésére, az ellátásra évente több mint 9 milliárd forintot költenek, s a költségvetési forrás nem csökkent 2013-ban  sem. Közölte egyúttal, hogy a hajléktalan ellátással kapcsolatos minisztériumi jelentést jövő héten tárgyalja a kormány.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!