Minden magyar férfi bajuszos

2013. november 22. 08:48

Minden magyar nő szép, autó helyett lovon járunk, mindennap gulyást eszünk, szabadidőnkben nagyokat csördítünk a karikás ostorral.

2013. november 22. 08:48
Szentmihályi Szabó Péter

„Szó ami szó, kicsi, romantikus és vicces nép a mienk, de tud élni. Sértődésre semmi ok, sőt hálásak vagyunk a reklámért, hiszen ez a jóindulatú tudósítás kategóriája, egy-két napos villámlátogatásra elég információ, kis kitérővel Bécs vagy Prága után. Mindez ötven vagy száz év múlva is aktuális lesz, ne is legyen ennél rosszabb, sőt örvendezzünk, hogy nem a svéd televízió stábja vagy egy osztrák, esetleg német, francia tudósító számolt be a Magyarországon dúló fasizmusról. Annyi azonban bizonyos, hogy itthon is volna mit tennünk azért, hogy ne skanzenként működjünk csak a turisták kedvéért, de ez bonyolult ügy, hiszen így könyveltek minket el, lovagolunk, fürdőzünk, mulatozunk, és néha tényleg így is teszünk: főleg a külföldi országképünkön tudunk nagyokat mulatni.”

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2013. november 22. 10:54
Szentmihályi valamikor kifejezetten jó science-fiction-okat és nem annyia jó, de azért érdekes történelmi regényeket írt a magyar (kora) középkorról, sajnos Ő is megöregedett már.
6qwasyx
2013. november 22. 10:11
"főleg a külföldi országképünkön tudunk nagyokat mulatni.” Te azon mulatsz, hogy fasiszta országnak mutatnak be minket a külföldiek? Épületes barom vagy!
Gyurcsány Viktor
2013. november 22. 09:57
Nem tetszenek a népszokásaink, Szentmihályi? Lehet innen menni Izraelbe!
kjkj945
2013. november 22. 09:43
http://www.magyarbajusz.hu/ lehet válogatni! http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/arany/abajusz.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!