Selmeczi: Szappanoperázás helyett rezsit csökkentünk

2014. január 10. 15:40

Selmeczi Gabriella szerint amíg a baloldal a listájával szappanoperázik, addig a Fidesz dolgozik és rezsit csökkent. A „bukott baloldal fájni fog-programja” pedig a gyed extrát is el akarja venni az anyáktól.

2014. január 10. 15:40

Gurmai Zita pénteken arról beszélt az ATV-nek: ha hatalomra kerülnek, eltörlik a gyed extrát. A Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón úgy reagált: felháborító a szocialisták és „az egész bukott baloldal” hozzáállása a családokhoz. „Megtudhattuk, most már a gyed extra is szúrja a szemüket”, ahogyan a családokat segítő többi intézkedés is – fogalmazott.

A baloldal „fájni fog-programjából” egyre több derül ki: nemcsak brutális adóemelésre, nemcsak a családi adórendszer és a rezsicsökkentés eltörlésére készülnek, hanem „egy tollvonással” elvennék a gyed extrát is a kisgyermekes édesanyáktól, veszélyeztetve ezzel családok megélhetését és munkahelyeket – mondta Selmeczi Gabriella. Emlékeztetett: a január 1-jén hatályba lépett új intézkedésekkel gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után. A törvény része az úgynevezett diplomás gyed bevezetése, valamint az is, hogy testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben. A negyedik intézkedés a három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezménye – sorolta, hozzátéve: a szocialisták azonban ezeket a többletjuttatásokat elvennék a családoktól, és már megint magukra hagynák a munkaerőpiacon a kisgyermekes édesanyákat.

Az ellenzéki egyeztetésről Selmeczi azt mondta: „Nincs olyan nap, hogy a baloldal ne a maga ostoba listájával foglalkozna. Ez az egész egy baloldali szappanopera.” A Fidesz ehelyett dolgozik, további rezsi- és adócsökkentéssel foglalkozik – tette hozzá.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DezInf
2014. január 11. 11:20
Selmecicsökkentést mikor jelentik beeee ????
Nemzeti Mutyikos
2014. január 11. 09:51
ahanyszor meglatom ezt a lehasznalt luvnyat mindig kijon a belesem.
6qwasyx
2014. január 11. 08:05
Selmeczi maga egy szappanopera. Selmeczi Izaura.
flyb
2014. január 10. 23:29
A rezsirizsa maga a szappanopera. Gabika csúfság lázas, félrebeszél, de legalább egy ország röhöghet rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!