Se síközpont, se új épületek nem lesznek a Normafánál

2014. május 22. 10:29

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester azt mondta: a Normafa fejlesztésekor nem építenek új épületeket és a Harangvölgyig érő sípálya sem lesz. A környezeti hatásvizsgálatok lezárása után népszavazás is lesz.

2014. május 22. 10:29

A Normafa vagyonkezelését átvette a XII. kerületi önkormányzat. A területre tervezett fejlesztési beruházások miatt aggódtak a természetvédők, Pokorni Zoltán viszont a Hegyvidéki Újságnak adott interjújában leszögezte: nem terveznek új építkezést. Sőt, a lerobbant egykori Hotel Olimpiát le is bontanák, a helyén lehetne ugyanis a fogaskerekű új végállomása – tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta: nagy síközpontot semmiképp nem fognak kialakítani, mert a Harangvölgy aljában védett ősbükköst veszélyeztetné. Egy kisebb pályáról viszont szó lehet, ami ezt a területet elkerüli.

Környezetvédő szervezetek segítségével tanösvényt fognak kialakítani a Normafánál, a Libegő végállomásánál pedig lesz egy játszótér – sorolta a XII. kerület polgármestere.

Pokorni azt mondta: a beruházáshoz szükséges előzetes hatásvizsgálatok várhatóan novemberben zárulnak le, ezután tartanak népszavazást az ügyben. 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2014. május 22. 11:43
Megjöttek a sötétzöldek !
*ufó*
2014. május 22. 11:22
--Sőt, a lerobbant egykori Hotel Olimpiát le is bontanák, a helyén lehetne ugyanis a fogaskerekű új végállomása – tette hozzá.-- normális ? oké, ez hülye volt kérdés részemről, hiszen fideszes, és ez mindent elmond az erdő lényege a túrázás, sétálás, és nem a fogason utazás
A_Haza Bölcse
2014. május 22. 11:21
de a fákat azért kivágják, biztos ami biztos meg belépőt is fog szedni pár haveri cég, szintén biztos ami biztos alapon
VakzKommondor
2014. május 22. 11:08
Két fontos dolog lenne, amit jó ha a polgármester "úr" szem előtt tart! A normafánál van tanösvény, illetve a libegő végállomásánál van játszótér. Lehet, hogy segítene, ha ellátogatna oda a polgármester "úr", és nem csak azon járna az esze, hogy ki mennyi pénzt csorgat vissza neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!