Fidesz-Jobbik-LMP-MSZP-PM: Az önkormányzati cég sikerdíja nem tocsikolás

2015. március 23. 16:36

Ötpárti nyilatkozatban utasították vissza józsefvárosi képviselők, hogy a Népszabadság egy cikkben a Tocsik-féle sikerdíjhoz hasonlította a Józsefvárosi Önkormányzat vagyongazdálkodó cégének finanszírozási eljárását.

2015. március 23. 16:36

A Népszabadság március 18-i számában megjelent, Szalai Anna újságíró által jegyzett cikk párhuzamba állítja a Józsefvárosi Önkormányzat vagyongazdálkodó cégének finanszírozási eljárását Tocsik Márta egykori, büntetőeljárást is megalapozó sikerdíj-ügyével. Ezzel azt a hamis látszatot kelti az írás, mintha az Önkormányzat törvénytelen módon, aránytalan mértékben százmilliókat juttatna konkrét személyeknek közpénzből” – írja közös közleményében Kocsis Máté Fidesz-KDNP-s polgármester, az MSZP-s Komássy Ákos, a PM-s Erőss Gábor, az LMP-s Jakabfy Tamás és a jobbikos Pintér Attila.

A politikusok közleménye szerint ezzel szemben a valóság az, hogy Józsefváros Önkormányzata hosszú évek óta nem pusztán átalánydíjazással finanszírozza a 100%-os tulajdonában álló Kisfalu Kft.-t, hanem úgynevezett sikerdíj formájában is. Ebből fizeti a cég a dologi és működési költségeit, továbbá a bérjellegű kiadásait is a munkavállalók részére. Ezt a finanszírozási formát az Állami Számvevőszék egyetlen alkalommal sem kifogásolta.

Leszögezték: lehet, hogy a költségvetési rendeletben foglalt „sikerdíj” elnevezés félreérthető, de semmilyen hasonlóságot nem mutat a Tocsik-féle sikerdíjjal. „Visszautasítjuk tehát azt a sugalmazást, amelyik mégis párhuzamot von, és megkérjük a sajtó tisztelt munkatársait, hogy pontosítsák e tárgyban született híradásaikat” – fogalmaztak az öt különböző párt politikusai.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2015. március 23. 20:24
A önk. pénzt ad a saját cégének. Mi ebben a baj????? Valószínűleg egy jogi megoldást alkalmaztak, ami a legjobb az önkormányzatnak.
Csigorin
2015. március 23. 19:25
Azert ebben hogy egyet tudnak erteni...
Morgen
2015. március 23. 17:54
Régi a jogász, vagy mi a fene? Vagy nincs a költségvetésbe betervezve a cég dologi költsége? Hülyeség "sikerdíjnak" hívni, ami nem az.
péterx
2015. március 23. 17:47
1.A demokrácia egymás ellenőrzéséből áll : ha a Józsefvárosban egyetértő nyilatkozatot adtak ki , akkor ebből az valószínűsíthető , hogy nem történt korrupció . 2. Ha mégis marad probléma , a Népszabadság fog tovább kutakodni a presztízse védelmében .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!