Orbán: Hálás vagyok a magyar homoszexuálisoknak

2015. május 18. 14:50

A kormányfő hálás a magyar melegeknek, amiért nem provokatívak. Szerinte az Index kérdése viccelődésre csábít, de Magyarország egy komoly ország, ahol a melegek megkapják az őket megillető tiszteletet.

2015. május 18. 14:50

Az Index abból arról kérdezte a kormányfőt, hogy mit üzen a homofóboknak, illetve milyen intézkedéseket tervez a kormány annak érdekében, hogy a meleg párok félelem nélkül foghassák meg egymás kezét az utcán. Tették mindezt a homofóbia elleni világnap apropóján, amellyel kapcsolatban a kormány – ellentétben sok külföldi, akár konzervatív párttal, állami szervvel – nem nyilvánult meg. 

Orbán Viktor szerint a kérdés viccelődésre csábít, de ettől meg kívánta kímélni hallgatóságát, és másoktól is azt kéri, hogy körültekintően foglaljanak állást ebben a témában. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hálás a magyar homoszexuális közösségeknek, amiért nem provokatívak, mivel meglátása szerint ezzel az ellenkező hatást váltanák ki, mint amit szeretnének. 

A kormányfő leszögezte, meggyőződése szerint Magyarországon biztonságban vannak, és megkapják az őket megillető tiszteletet „a hagyományostól, a mi életfölfogásunktól eltérő életmódot folytató emberek”. Azt is kijelentette, hogy ezt a jelenlegi egyensúlyi állapotot semmilyen beavatkozással nem kívánják kibillenteni, például a házasságra vonatkozó szabályok tekintetében sem. 

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 20. 10:02
Nem kivanok en mast az osszes homofob baromnak (koztuk Orbannak es Semjennek, meg a fideszea es jobbikos agyhalottaknak), csak azt, hogy deruljon ki a gyerekukrol, hogy meleg. A partnak meg hogy Kocsis meg Szajer vegre merjek vallalni, hogy a fudeszben is lehetnek melegek. De Viktor imad ellensegeket keresni, gyuloletet szitani, es ehhez barmelyik kisebbseg kivalo celpont. Az idiota droidok meg kovetik. Magyarorszag a fidesz alatt igazi suttyo hely lett. A vendegszereto, tolerans nemzet illuzioja vegkepp elparolgott. Viktor ezt is megcsinalta.
balbako_
2015. május 19. 18:48
Provokált az Index és szégyenszemre elkullogott, kenheti a hajára a választ! Nem lesz buzi esküvő ez a lényeg, idáig már nem alázhatják a család intézményét.
csuka
2015. május 19. 14:57
Hálából a CÖF-ös békemenet az idén együtt rángatózik a ratyisokkal.
VakzKommondor
2015. május 19. 14:37
izgi sztori. Ápolóknak mikor emeltek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!