Menekültügy: segélyprogramot indított a Magyar Vöröskereszt

2015. augusztus 12. 12:53

Három hónapon át 72 ezer menedékkérőt tud ellátni a Magyar Vöröskereszt. A segélyprogramhoz a Nemzetközi Vöröskereszt és az Amerikai Ház Alapítvány járult hozzá, összesen 92 millió forintból fog működni. Első körben 1800 menekült családnak osztanak segélycsomagokat a röszkei idegenrendészeti előállító helyen szerdától.

2015. augusztus 12. 12:53

Segélyprogramot indított a Magyar Vöröskereszt a Magyarországra érkező migránsok számára. A legnagyobb humanitárius szervezet három hónapon át mintegy 72 ezer ember támogatását vállalta 92 millió forintból.

A Magyar Vöröskereszt szerdán az MTI-nek küldött közleményében azt írta, első körben 1800 menekült családnak osztanak segélycsomagokat a röszkei idegenrendészeti előállító helyen szerdától. Az egységcsomagokban kéztörlő, zsebkendő, vécépapír, szappan, tusfürdő, sebtapasz, valamint egy tájékoztató anyag van, amely információkat tartalmaz a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kirendeltségeire való eljutásról.

A szervezet fertőtlenítőszert, pelenkát, intimbetétet és játékokat is raktároz röszkei bázisán. Az adomány értéke 2,8 millió forint, amelyet az Amerikai Ház Alapítvány ajánlott fel és a Vöröskereszt saját forrásából egészített ki. Az adományokat szerdán indították útnak a Magyar Vöröskereszt székházából.

A Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt katasztrófasegélyezési veszélyhelyzeti alapjából mintegy 322 ezer svájci frankot igényelt és kapott migrációs tevékenységének támogatására – írták. Közölték továbbá, folytatják a pszichoszociális segítségnyújtást és esetenként elsősegélynyújtó ügyeletet is ellátnak majd.

A Magyar Vöröskereszt vallja, hogy nem létezik „illegális emberi lény”, csak „rászorultságát nézve sebezhető ember”, akit a jogi és adminisztratív státusuktól függetlenül emberhez méltó, humánus bánásmódban kell részesíteni – áll a közleményben.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2015. augusztus 13. 09:23
VÖRÖSKERESZT FIGYELMÉBE! Ne felejtsék el, hogy az iszlamisták nem kedvelik a keresztet, színtől függetlenül! Ezeknek a "menekülteknek" többletfehérje kell és egyéb protein és nyomelem kiegészítők mert ha nem nagyon mérgesek lesznek: http://i.imgur.com/fWxY9Jm.jpg
vigyor
2015. augusztus 12. 19:03
...kezd tele lenni a nem létező tököm, hát ki a fasz mondta, hogy léteznek illegális emberek????????? Illegális határátlépők bameg, nem illegális emberek, az egyik egy jogi meghatározás, a másik meg, nem is tudom, valami gyakorló elmebeteg kitalációja....
választópolgár
2015. augusztus 12. 18:56
a vörös keresztnek egy fillért sem adok amióta a romákat buszokkal "menekítették".
ottapont
2015. augusztus 12. 18:32
'az Amerikai Ház Alapítvány ajánlott fel' Igaz humanisták ezek az amcsik, a vak is lássa. Előbb arab tavasz, aztán intimbetét meg plüssmaci az Európára szabadított menekülteknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!